Το υπουργείο Εσωτερικών/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό διαγωνισμό (PDF) για την προμήθεια «Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας» και συγκεκριμένα για τα εκατόν είκοσι (120) οχήματα τύπου SUV, σαράντα ένα (41) οχήματα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων, δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα οχήματα ειδικής χρήσης, πενήντα έξι (56) μοτοσικλέτες, διακόσια εξήντα τέσσερα (264) επιβατικά αυτοκίνητα και πέντε (5) γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η έχει οριστεί η 7η Μαΐου 2018 και πολλές εταιρείες αναμένεται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους ομίλους Σφακιανάκη, Θεοχαράκη, Π. Πετρόπουλος, Βασιλάκη, Σαρακάκη ενώ από τη μεριά των θυγατρικών θα συμμετέχουν η Mercedes-Benz Hellas αλλά και η FCA.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 10,5 εκατ. ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και το κάθε νέο περιπολικό SUV θα κοστίσει 22.581 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και κάθε νέο επιβατικό περιπολικό 19.355 ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται η βαφή του στα χρώματα της αστυνομίας, η τριετής εγγύηση (ή 200.000 χιλιόμετρα), το κόστος του service έως 120.000 χιλιόμετρα, ο απαραίτητος επιχειρησιακός εξοπλισμός κ.ο.κ.

Τα επιβατικά περιπολικά πρέπει να έχουν κινητήρα diesel τουλάχιστον 1.550 κ.εκ., απόδοσης τουλάχιστον 120 ίππων με 240 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα θα πρέπει να έρχονται σε λιγότερο από 11 δευτ, ενώ θα πρέπει να έχουν τελική ταχύτητα άνω των 180 χλμ./ώρα. Τα περιπολικά SUV πρέπει να έχουν ελάχιστη απόσταση από το έδαφος τα 165 χλστ και να έχουν diesel κινητήρα τουλάχιστον 1.600 κ.εκ., απόδοσης τουλάχιστον 114 ίππων και 250 Nm.

 • Γιώργος Βαρδου

  Στην τελευταία σειρά κάτι λείπει, εχει «. Η»

 • Spiros Athanassopoulos

  Β επιλογής αυτοκίνητα…τα γνωστά…

  • Tsou Kostas

   ποιο είναι Β διαλογής? Εσύ τι θα έκανες περιπολικό, bentley? Εμείς θα τα πληρώσουμε να ξέρεις, και αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρναν Dacia. Με τα ίδια λεφτά τα διπλάσια οχήματα.

  • Γιώργος Βαρδου

   Αυτό που ζητάνε ειναι φτηνα και αξιόπιστα αυροκαυτοκ στην τελική

  • AthX

   Duster, δεν γινεται γιατι για suv θελει > 1500 μοτερ και > 100αλογα, ο διαγωνισμος, αλλιως θα ηταν λουκουμι

  • Γιώργος Βαρδου

   Ίσως τότε Qashqai

  • anagnwsths

   τυχαίο ? Αλήθεια πόσες επιλογές αποκλείονται ?

 • Roadie Wheels

  Γιατί δεν περνάνε τα NAMCO 613;

 • αντε να παρουν κανα νεο αυτοκινητο μπας και ηρεμησουν οι οδικες !!!! αχαχααχχαχαχααχαχ