Το ότι κοσμεί μια πράσινη (Verde Mantis) Huracan Performante τους δρόμους της Ελλάδας είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις. Ο ιδιοκτήτης της είναι αγνός petrolhead και εξαιρετικός οδηγός, γι’αυτό και με κάθε ευκαιρία πηγαίνει στις πίστες των Μεγάρων και των Σερρών για να ευχαριστηθεί το εντυπωσιακό ιταλικό sueprcar. Πέρσι τον Οκτώβρη έκανε νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα της Αττικής, σταματώντας τα χρονόμετρα σε 1:02.261, για να τον βελτιώσει πριν ενάμιση μήνα γράφοντας χρόνο 1:01.28, χρησιμοποιώντας λάστιχα Pirelli Trofeo R.

Πριν λίγους μήνες, όμως, είχε πάει και στην πίστα των Σερρών, η οποία είναι σαφώς πιο ενδεικτική για τις ικανότητες του αγριεμένου “ταύρου”. Το μήκος της είναι 3.186 χλμ. με πλάτος 12-15 μέτρα, έχει αρκετά μεγάλη ευθεία όπου μπορεί να ξεδιπλώσει όλη την δύναμη της η Huracan, ενώ οι γρήγορες καμπές μαζί με τα κλειστά τεχνικά κομμάτια της πίστας αποδεικνύουν με καλύτερο τρόπο την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, και του συστήματος ALA (Aerodynamica Lamborghini Attiva).

Να σου θυμίσω ότι το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο της Huracan Performante χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες προκειμένου να μετακινούνται τα αεροδυναμικά στοιχεία του πακέτου, πολύ γρηγορότερα από αντίστοιχες υδραυλικές προτάσεις. Ακόμα διαθέτει ειδικά πτερύγια στο μπροστά μέρος, στην πίσω αεροτομή, ενώ ζευγάρι μικρών εισαγωγών κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, ανοιγοκλείνουν μεταφέροντας έτσι αέρα τόσο για την ψύξη της εξάτμισης, όσο και για την βελτίωση της αεροδυναμικής. Ο αέρας αυτός στη συνέχεια εξέρχεται μέσω μιας οπής στην κάτω πλευρά της αεροτομής. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερις αγωγοί κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα. Οι δύο κεντρικοί είναι πάντα ανοικτοί για την ψύξη του κινητήρα και την ψύξη των καυσαερίων, ενώ οι δύο εξωτερικοί αγωγοί, συνδέονται με τα εσωτερικά κανάλια της πίσω πτέρυγας.

Ο χρόνος που έκανε το αυτοκίνητο ήταν 1:23.4 με τα Pirelli Trofeo R, ελαστικά που τοποθετεί το εργοστάσιο. Ο χρόνος αυτός είναι 1 δευτερόλεπτο καλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ο ίδιος οδηγός με μια Porsche 911 (991) Τurbo S, η οποία όμως είχε πρόγραμμα.