Τρελά νέα ρεκόρ χρόνων στις πίστες των Μεγάρων και των Σερρών

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν πέντε μήνες, μια Lamborghini Huracan Perfomante -Έλληνα ιδιοκτήτη- σε ανοιχτό track day στην πίστα των Μεγάρων έγραψε χρόνο 1:02.261, κάνοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στην μοναδική πίστα της Αττικής.

Τότε φορούσε ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, τα οποία ήταν ελαφρώς χρησιμοποιημένα, και αν θυμάσαι μια Porsche 911 του είχε “κόψει” αρκετά την φόρα. Το περασμένο Σάββατο, όμως, στο πρώτο φετινό Private trackday του HTTC το ίδιο αυτοκίνητο και οδηγός κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο, γράφοντας 1:01.28, χρησιμοποιώντας πάλι λάστιχα Trofeo R.

Εκτός αυτού, στο ίδιο trackday βρέθηκε και ένα “τρελό” αγωνιστικό, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο λόγος για ένα Ford Fiesta προετοιμασμένο για το Pikes Peak. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει τουμπανιασμένο αεροδυναμικό body kit, ενώ φημολογείται ότι αποδίδει 800 άλογα. Δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση, αλλά στα ρολόγια χειρός των παρευρισκομένων δεν έδειξε τον αριθμό του 1 λεπτού. Σε όλα αυτά, βάλε ότι η η πρώτη επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι είναι δεδομένος ένας καλύτερος χρόνος.

Ταυτόχρονα με τα Μέγαρα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου έγινε στην πίστα στων Σερρών η πρώτη φετινή συνάντηση του θεσμού Overdrive Lap Battle. Μεταξύ των συμμετοχών, υπήρχε και μια αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 της ομάδας Schütz Motorsport, και με οδηγό τον Marvin Dienst έγραψε χρόνο 1:12.40. Αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ για την βορειοελλαδίτικη πίστα για συμβατικό αγωνιστικό (όχι μονοθέσιο ή πρωτότυπο).

Το προηγούμενο ρεκόρ αγωνιστικού ήταν το 1:14.90, ενός Nissan GT-R GT3 και οδηγός τον Umit Ulku, ενώ ο καλύτερος χρόνος που έχει γραφτεί ποτέ στις Σέρρες είναι το 1:08.90, με ένα Pescarolo LMP1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr