Την κατάργηση των νόμων Βορίδη – Χρυσοχοίδη, που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων οδηγώντας πολύ κόσμο στα δικαστήρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού.

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα με τους παραχωρησιούχους της Νέας Οδού για το πάγωμα των προστίμων που έχουν καταλογιστεί και έχουν αποσταλεί σε αρκετούς πολίτες της περιοχής για την αποφυγή πληρωμής διοδίων στο παρελθόν.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταγραφής των αυτοκινήτων τους, σε λίγους μήνες, θα απαλλαγούν από την πληρωμή των πλευρικών διοδίων. Επίσης, θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους όταν εφαρμοστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων να πληρώνουν ένα πολύ μικρό (fix) ποσό περίπου 20-30 λεπτά για τη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση μέχρι τα όρια του Δήμου Ωρωπού. Επίσης, ξεκαθάρισε και σήμερα ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική, ούτε πλευρικά ούτε μετωπικά, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει συμφωνία με τον παραχωρησιούχο».

Ο υπουργός Υποδομών εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής ότι είναι πολύ δύσκολο να καταργηθούν τα διόδια γιατί είναι βαριές οι ρήτρες των συμβάσεων παραχώρησης και το κράτος θα επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά που αγγίζουν τα 15-20 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν μπορεί να ισχύσουν άλλα εδώ και άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είπε, όμως, ότι με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων θα είναι δίκαιο και πιό αναλογικό για τους πολίτες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων διευκρίνισε ότι η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του παραχωρησιούχου να μην γίνουν νέα διόδια δεν έχει βγεί στη Διαύγεια γιατί ζητήθηκε μιά ρήτρα εμπιστευτικότητας εκ μέρους του παραχωρησιούχου.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης μίλησε για «κάποιες σκοτεινές δυνάμεις», που προσπαθούν να μην μπεί το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό και έχουν σχέση με αυτούς που διεκδικούν να την πάρουν.

 • anagnwsths

  Τελικά ποιός είναι ο χαζός ? Αυτός που πληρώνει ή αυτός που δεν πληρώνει ?

  Ερωτήματα που σε άλλες χώρες έχουν απαντηθεί προ πολλού. Εμείς θα σερνόμαστε με την απορία

  • Anestis Genk

   αυτός που πληρώνει

 • Christos Dimou

  Μπε….

 • SAMURAI-66
 • apostolos32

  Ποιες σκοτεινές δυνάμεις βρε γιδαρχε εννοείς ; Ονοματάκι γιατί δεν λες ;

  • Scooby r22b

   Απ’όσο γνωρίζω οι γιδάρηδες είναι άνθρωποι του μόχθου και γενικότερα δουλευταράδες, οπότε μην αποκαλείς γιδάρχη έναν άχρηστο βρε Απόστολε, αξία του δίνεις. :-)

  • apostolos32

   Έχεις απόλυτο δίκιο και ανακαλώ.

 • Contor

  “Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων διευκρίνισε ότι η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του παραχωρησιούχου να μην γίνουν νέα διόδια δεν έχει βγει στη Διαύγεια γιατί ζητήθηκε μια ρήτρα εμπιστευτικότητας εκ μέρους του παραχωρησιούχου.”

  Με τρώει η περιέργεια….

 • Spiros Athanassopoulos

  για να μας πει ο εισαγγλεας,ποσα ποσά πηραν απο τον κορινθου πατρων για να γινει ο κορινθου καλαματας, με αποτελεσμα να αργησει ο πρωτος, οπως επισης πώςι ο αιγιαλειας(ο δεσποτης), αλλαξε το σχεδιασμο της νεας εθνικης κορινθου πατρων;;;;;; οπως επισης οτι ο παπας στην αγια παρασκευη στην αθηνα, δεν αφησε να γινει το μετρο επανω στη πλατεια;;;;;;;;;