Η BYD, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία του Warren Buffett έχασε 9 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

H BYD, η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που στηρίζεται από τον μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, βλέπει τις απώλειες στις μετοχές της να πλησιάζουν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές την εγκαταλείπουν, παρότι μερικούς μήνες πριν λογιζόταν ως η καλύτερη μετοχή του κόσμου.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία έχει την Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett ως τον μεγαλύτερο επενδυτή του στο Χονγκ Κονγκ, έχασε άλλο ένα ποσοστό της τάξης του 2,1% την Τετάρτη, μετά από δύο χρηματιστηριακές πράξεις που αύξησαν λίγο την αξία της μετοχής της BYD. Ακολούθησε άλλη μια “βουτιά” την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές στην κλίμακα 1 έως 5 να τοποθετούν τη συγκεκριμένη μετοχή στο 3,7, κατάταξη που είναι η χαμηλότερη της τελευταίας τριετίας περίπου.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές χάνουν την πίστη τους στην ικανότητα της BYD να αναπτυχθεί με λιγότερες κυβερνητικές επιχορηγήσεις και αυξανόμενο ανταγωνισμό, ενώ η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, τα κέρδη της μπορεί να πέσουν κατά 83%. Είναι μεταξύ των χειρότερων κινεζικών εταιρειών του Χονγκ Κονγκ και έχει επιστρέψει σχεδόν όλα τα κέρδη που προκάλεσε η ευφορία στο παρελθόν για το σχέδιο της Κίνας για οχήματα που κινούνται χωρίς ορυκτά καύσιμα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...