Κι όμως, η GM βοήθησε την Porsche να κάνει το ρεκόρ με την 911 GT3 RS

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Porsche ανακοίνωσε ότι η ανανεωμένη 911 GT3 RS γυρίζει στο Nurburgring σε 6:56.4. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό, όμως, χρειάστηκε μια μικρή βοήθεια από την GM, καθώς οι μηχανικοί Chevrolet είχαν κλείσει την πίστα για τις δοκιμές της Corvette ZR1.

Για κάποιο -άγνωστο μέχρι στιγμή- λόγο, η Porsche είχε ξεχάσει να κλείσει την πίστα, ώστε να γράψει χρόνο με την λαχανί βολίδα και απλά εμφανίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου στην πίστα, για να μάθει ότι η αμερικάνικη εταιρία είχε κλείσει την πίστα για όλη την ημέρα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Oliver Berg, product manager των Porsche GT μοντέλων:

Πήγαμε εκεί, σχεδόν οι πρώτοι που φτάσαμε στην πίστα, με έναν επίσημο άνθρωπο και δύο χρονόμετρα. Οι περισσότεροι από τους μηχανικούς εδώ γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Επειδή πάντα δοκιμάζουν στο Nürburgring και υπάρχει μια πραγματική συντροφικότητα μεταξύ τους, μια ωραία ατμόσφαιρα.

Και εκεί φάνηκε η γενναιοδωρία των Αμερικάνων, καθώς έδωσαν στους μηχανικούς της Porsche 60 λεπτά αποκλειστικής χρήσης της πίστας, ώστε να κάνουν τους χρονομετρημένους γύρους με την 911 GT3 RS. Όπως φάνηκε, η Porsche δεν χρειάστηκε τόση ώρα, καθώς έγραψε μόλις τέσσερις γύρους, δηλαδή περίπου μισή ώρα, με τον Berg να τονίζει:

Όταν ξεκινήσαμε τον πρώτο γύρο, όλοι είχαν τα κινητά τους τηλέφωνα έξω. Τις προηγούμενες ημέρςε, όταν τρέχαμε με κυκλοφορία στην πίστα ήμασταν στα χαμηλά 7άρια, έτσι νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στα ψηλά 6άρια. Και τότε ήρθε ο πρώτος γύρος ήταν. Baam! – έξι πενήντα εννέα.

Το πρώτο πράγμα που είπε ο προϊστάμενός μου ήταν “Ω, μπορούμε να σταματήσουμε τώρα, έχουμε επιτύχει το στόχο μας. Και οι μηχανικοί της Corvette στέκονταν εκεί με το στόμα τους στο πάτωμα. Δεν περίμεναν να το κάνουμε αυτό στον πρώτο γύρο. Τότε, ήρθε ο δεύτερος γύρος – Baam! – έξι πενήντα εννέα, τρίτος γύρος – Baam! – έξι πενήντα εννέα. Τέταρτος γύρος – και baam! – έξι πενήντα έξι.

Όλοι οι άλλοι ήταν εκεί όλη την εβδομάδα και δεν χρειαζόμασταν καν μια ώρα – φύγαμε μετά από μισή ώρα. Και οι μηχανικοί της Corvette είναι ακόμα άφωνοι… Αλλά πραγματικά ωραίοι τύποι.

Πηγήmotormouth

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...