Στο επίκεντρο επικρίσεων βρέθηκε ο Kevin Magnussen, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το Αζερικό Grand Prix. Όσον αφορά το πριν, ο Δανός δήλωσε πως θα δώσει τα πάντα και πως θα πεθάνει στο μονοθέσιο, χωρίς να υποχωρήσει ούτε στιγμή, αφού αυτό θέλει να τον χαρακτηρίζει γενικότερα ως οδηγό. Την Κυριακή, ο 25χρονος είχε μια επαφή με τον Pierre Gasly, αφού τον έκλεισε με πάνω από 320 χλμ/ώρα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σφοδρό ατύχημα.

Στη συνέχεια, ο Magnussen δέχτηκε κριτικές για το περιστατικό με τον οδηγό της Toro Rosso, έτσι ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε κάποιες διευκρινήσεις, λέγοντας πως οι δηλώσεις του πριν από τον αγώνα δεν έχουν σχέση με ό,τι έκανε την Κυριακή.

Η συνέντευξη έγινε πριν από τον αγώνα στο Μπακού και δεν έχει σημασία με το συμβάν με τον Pierre στον αγώνα. Δεν πίεσα τον Pierre επί σκοπού και ζήτησα συγγνώμη πολλές φορές μετά από το περιστατικό. Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα αγωνιστικό μονοθέσιο. Εξέφρασα την επιθυμία μου να δώσω τα πάντα για να πετύχω.

Για ‘μένα επιτυχία δεν είναι να έχω ατυχήματα ή να παίρνω ποινές, αλλά να ολοκληρώνω τους αγώνες σε όσο πιο υψηλές θέσεις γίνεται. Ζω το παιδικό μου όνειρο οδηγώντας για τη Formula 1 κι έχω βάλει όλη μου τη ζωή γι’ αυτό το όνειρο, οπότε είναι φυσικό για ‘μένα να τα δίνω όλα για να είμαι επιτυχημένος οδηγός, και τη μέρα που δε θα το κάνω αυτό, θα σταματήσω τους αγώνες.

Ο πιλότος της Haas τιμωρήθηκε με δέκα δευτερόλεπτα και 2 βαθμούς ποινής από τους αγωνοδίκες, με τον ίδιο να δικαιολογεί τον εαυτό του, καθώς υποστηρίζει πως ήταν αδύνατο να δει ότι ο Γάλλος βρισκόταν πίσω και αριστερά του, λόγω έντονων δονήσεων στους καθρέφτες.

Είχα τόσες πολλές δονήσεις στο μονοθέσιο, που οι καθρέφτες ήταν άχρηστοι, δεν μπορούσα να δω τίποτα. Συνέβη αρκετά νωρίς -ξαφνικά στη Στροφή 19-, όταν και βρέθηκε δίπλα μου. Ήταν πολύ κακό αυτό που έγινε. Ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τους κρατήσω πίσω μου μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Όταν οι τροχοί μπλόκαραν, δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσα να κάνω.