Πριν περίπου ένα μήνα, έγινε γνωστό ότι η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή της SUV έκδοσης του Model 3 σε 18 μήνες από σήμερα, το Νοέμβριο του 2019, για να ακολουθήσει η συναρμολόγηση του στην Κίνα δύο χρόνια αργότερα.

Σήμερα, από τα χείλη του Elon Musk μαθαίνουμε ότι το λανσάρισμα του στην αγορά θα γίνει στις αρχές του 2020, χωρίς να ξέρουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται μέσα στο έτος και πριν το τέταρτο τρίμηνο του.

Ανεξάρτητα από το πού θα κατασκευαστεί, o Musk αναφέρει ότι η διαδικασία κατασκευής του Model Y θα είναι επαναστατική, ενώ διευκρίνισε ότι σίγουρα δεν θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, καθώς αυτό ήδη λειτουργεί στο μέγιστο της δυνατότητας του.

Τέλος, ο CEO της Tesla δήλωσε ότι τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε και πάλι η παραγωγή του Model 3, φτάνοντας τα 2.270 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως, νούμερο που, όμως, απέχει από τον στόχο των 5.000 αυτοκινήτων ανά 7 ημέρες, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση των 450.000 παραγγελιών.