Η Audi σταματά την παραγωγή του νέου A6 λόγω πιθανού λογισμικού εξαπάτησης των εκπομπών

Σχετικά άρθρα

To γερμανικό υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της χώρας (ΚΒΑ) έχει καλέσει σε ακρόαση την Audi σχετικά με υποψίες για παράνομες παρεμβάσεις σε περίπου 60.000 πετρελαιοκίνητα Audi A6 και A7, με τα 33.000 να βρίσκονται στη Γερμανία.

Η ΚΒΑ ερευνά το κατά πόσο τα ντιζελοκίνητα A6 και A7 V6 που φορούν τον 3,0-λιτρο V6 TDI Evo2 286 ίππων, έχουν παράνομη συσκευή ή λογισμικό που εμπλέκεται στον έλεγχο των εκπομπών ρύπων. Στη Γερμανία περίπου 33.000 A6 TDI και A7 TDI που πληρούν το πρότυπο εκπομπών Euro 6 μπορεί να έχουν εξοπλιστεί με το παράνομο λογισμικό που δεν συνδέεται άμεσα με τις εκπομπές, αλλά με τη χρήση του υγρού AdBlue.

Σύμφωνα με τις αρχές, το λογισμικό που τοποθετείται στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα επιβραδύνει τη χρήση του υγρού AdBlue, στα τελευταία 2.400 χλμ. της διάρκειας ζωής του, ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μη χρειάζεται να το ξαναγεμίζουν πριν τις τακτικές συντηρήσεις των αυτοκινήτων. Η μείωση της χρήσης AdBlue μειώνει δραστικά την αποτελεσματικότητά εξουδετέρωσης των επιβλαβών οξειδίων του αζώτου του κινητήρα, καθιστώντας τα αυτοκίνητα ντίζελ πολύ πιο ρυπογόνα.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η Audi σταμάτησε την παραγωγή του νέου A6 μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το νέο A6 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο και δεν έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του στους πελάτες.

Η Audi δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο λογισμικό και πως συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Επίσης αναστέλλει τις παραδόσεις των μοντέλων που επηρεάζονται από το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πηγές, τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, αν αποδειχθεί πως φέρουν παράνομο λογισμικό, τότε θα ανακληθούν από την Audi.

ΠηγήThe Local

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...