Η BMW ετοιμάζει την επόμενη M4, με το μοντέλο να προσφέρεται και ως Gran Coupe. Η απόφαση πάρθηκε μετά από τις απαιτήσεις των πελατών της γερμανικής εταιρείας να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Audi RS5 Sportback.

Η νέα 4-Series αναμένεται στην αγορά το 2021, με την M4 να ακολουθεί αργότερα και θα φορά τον S58 3,0-λιτρο εξακύλινδρο turbo κινητήρα που θα αποδίδει 475 άλογα και 600 Nm ροπής με τις αναφορές να θέλουν την M3, να προσφέρεται και ως τετρακίνητη, με το σύστημα να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό και να είναι λιγότερο πολύπλοκο από το xDrive της τωρινής M5. Το αυτοκίνητο θα έχει ιδανική κατανομή βάρους (50:50), με την πλατφόρμα CLAR να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας και του βάρους.

Επίσης, η νέα γενιά της M3/M4 θα διαθέτει σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική μεταβλητή υποβοήθηση, ενεργή ανάρτηση και brake-by-wire σύστημα πέδησης. Οι ζάντες θα είναι διαστάσεων 19″ και 20″, με το αυτοκίνητο να έχει μεγαλύτερο πλάτος και χαμηλότερο κέντρο βάρους.