Τα τελευταία χρόνια πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μια ειδική επίστρωση με βάση την σόγια για τη μόνωση των καλωδίωσεων των μοντέλων τους, κάτι που κάνει τα τρωκτικά να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα αυτά. 

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να “πέφτουν θύματα” των τρωκτικών όπως ποντικιών και αρουραίων. Ανάμεσά τους και η Janice Perzigian, ιδιοκτήτρια μιας Ford Mustang, που μέχρι σήμερα έχει πληρώσει περισσότερα από 600 δολάρια για την αντικατάσταση των καλωδίων, ενώ κάθε εβδομάδα ξοδεύει σχεδόν 20 δολάρια σε μεθόδους που διώχνουν τα τρωκτικά από το αυτοκίνητό της.

Από την άλλη, πολλοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Toyota, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της σε δικαστήριο του Τέξας, λόγω της επίστρωσης με βάση την σόγια που χρησιμοποιεί η Toyota σε ορισμένες συνδεσμολογίες της, τραβά σαν μαγνήτης κάθε λογής τρωκτικό. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας έχουν παραπονεθεί πως σκίουροι, ποντίκια και κουνέλια μπαίνουν στον χώρο του κινητήρα των αυτοκινήτων τους και τρώνε τις καλωδιώσεις που τις βρίσκουν εξαιρετικά νόστιμες. Καταλαβαίνεις πως οι ζημιές που προκαλούνται από το μάσημα των καλωδιώσεων είναι μεγάλες, με τους αντιπροσώπους της Toyota να μην καλύπτουν το πρόβλημα στην εγγύηση.

Οι επισκευές των φαγωμένων καλωδιώσεων είναι συνήθως της τάξεως των $600-$800 με έναν ιδιοκτήτη να ισχυρίζεται πως τρωκτικά προκάλεσαν ζημιές ύψους 6.000 δολαρίων στο Avalon του, ποσό που του το κάλυψε η ασφαλιστική του εταιρία.