Η Tesla κατάφερε να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ Guinness, με το Model X να γίνεται το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που τραβά ένα Boeing 787-9 Dreamliner για 300 μέτρα.

Το αεροπλάνο της αυστραλιανής Qantas ζυγίζει 130 τόνους, χωρίς τα καύσιμα, με το ρεκόρ να σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

 • δεν περιγράφεται πόσο καταπληκτικό αεροπλάνο είναι το Dreamliner…το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει!

  • πες μας για το TESLA και ασε το dreamliner !!! :-P

  • Christos Dimou

   Τα έχουν κάνει και άλλοι. Απλά δεν ξέρω πόσο το σασί του X μπορεί να φέρει τέτοια φορτία.

  • και το τουαρεγκ το εχει κανει !!! και οπως ειπες πιο κατω και το τουντρα..και αλλα !! :-D

 • Smartass

  Άντε με το καλό να δούμε και I.D. να πραγματοποιεί αντίστοιχο άθλο!!
  :D

 • MAZDA RX-7 FD3S

  Διαβαζοντας τον τιτλο του αρθρου αρχισα να αναστεναζω… θυμηθηκα την ειδηση “Η Τουρκία αρπάζει την Tesla από την Ελλάδα” στην αρχη εκνευριστηκα και μετα ηρθε η απογοητευση, ως ποτε τελικα θα μας κυβερνανε ανικανοι πολιτικοι;

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0sGxbhGp8xxfxDcCaqI7peXMRGcbyq-5QvPdCO9IGhBKWhP19

  • Christos Dimou

   Η TESLA ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Τουρκία για να καλύψει σε ανάγκες μπαταριών την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει σχεδόν 1 εκατομμύριο οχήματα το έτος και καλύπτει και τις ανάγκες της Μέσης Ανατολής.

   Αντίστοιχα θα φτιάξει και εργοστάσιο στην Ευρώπη (Πολωνία) για να καλύψει τις ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών πελατών της (μπαταρίες πουλά ο Elon πρακτικά το αυτοκίνητο είναι το περιτύλιγμα τόσο σε αξία για την επιχείρηση όσο και σε πραγματικό κόστος).

   Στην Ελλάδα που δεν μπορεί να φτιάξει ένα πάρκο 3000 στρεμμάτων γιατί οι κάτοικοι δεν γουστάρουν να αλλάξει το status quo στην περιοχή τους και δεν θέλουν 4 υψηλά κτήρια, εδώ και 3 χρόνια, γιατί να έρθει ο Elon?

  • Chris

   ακριβώς όπως τα λέτε! Δυστυχώς ο περήφανος Ελληνάρας πάντα θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο και είναι σε όλα ΟΧΙ. Δε θα αλλάξουμε ποτέ.

 • Christos Dimou

  Ένα Tundra το 2012 είχε τραβήξει το Space Shuttle (ίδιου βάρους πρακτικά 292,000 lb) στο μήκος μίας ανισόπεδης διάβασης. Φυσικά όσο τα πράγματα είναι επίπεδα η ροπή είναι επαρκής για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις ένα βαρύ όχημα.

  (πηγή: https://jalopnik.com/5951454/how-a-5600-pound-toyota-towed-a-292000-pound-space-shuttle)

  Στην μεταβολή της κλίσης θα υπάρξει θέμα γιατί ακόμα και μία μίζερη κλίση της τάξης του 1% είναι ικανή για να δημιουργήσει μία δύναμη 1.3 τόννων (~13kN) για περίπου 130 τόννους πέραν της αντίστασης στην κύλιση που παραμένει πρακτικά σταθερή και για τους αμερικάνικους δρόμους κυμαίνεται από 0.7% ως 1.4% δηλαδή να διπλασιάσει το φορτίο που θα πρέπει να έλξει ένα όχημα.