Ο Πούτιν έγινε φορτηγατζής και εγκαινίασε τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετικά σημαντικής γεωπολιτικής και συμβολικής σημασίας είναι η νέα γέφυρα που ενώνει την Ρωσία (στην περιοχή του Κρασνοντάρ) με την χερσόνησο της Κριμαίας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Χαρακτηρίζεται ως η γέφυρα της χιλιετίας στην ιστορία της Ρωσίας, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να την εγκαινιάζει σήμερα, οδηγώντας ένα φορτηγό της Kamaz (ρωσικής κατασκευής). Ο Πούτιν ήταν ο επικεφαλής της πομπής των αυτοκινήτων και μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας.

Η αυτοκινητοπομπή των 36 οχημάτων ξεκίνησε από την πλευρά της Ρωσίας και χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να διανύσει τα 19 χιλιόμετρα της γέφυρας. Η κατασκευή της γέφυρας αποφασίστηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης. Η γέφυρα κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, κάτι λιγότερο από τρία χρόνια και δούλεψαν για την κατασκευή της 10.000 εργάτες.

Η νεόδμητη γέφυρα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση) για τα αυτοκίνητα και με μήκος σχεδόν 19 χλμ. είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και συνδέει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη χερσόνησο με τη Ρωσία. Εκτιμάται ότι θα την διασχίζουν 40.000 αυτοκίνητα καθημερινά, ενώ στο κέντρο υπάρχει νησίδα για σιδηροδρομική γραμμή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 και θα μπορεί να εξυπηρετεί 47 διπλές αμαξοστοιχίες. Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα διέρχονται 14 εκατομμύρια επιβάτες και 13 εκατομμύρια τόνοι φορτίου.

Η κατασκευή του έργου ανήλθε στα 228 δισεκατομμύρια ρούβλια (€2,9 δισεκατομμύρια). Η ανάδοχος εταιρεία Stroigazmontage του Ρώσου μεγιστάνα Arkady Rotenberg ανέλαβε το έργο χωρίς διαγωνισμό με συμβόλαιο 222,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, καθώς άλλος ανταγωνιστής δεν υπήρξε.

Ο πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό πριν ξεκινήσει συναυλία με γνωστούς Ρώσους ερμηνευτές, λέγοντας:

Ειλικρινά σας συγχαίρω όλους επ’ ευκαιρία αυτής της εορταστικής και ιστορικής ημέρας. Και είναι ιστορική επειδή σε διάφορες ιστορικές περιόδους, από την εποχή του τσάρου, ο κόσμος οραματίζονταν να χτιστεί μια τέτοια γέφυρα. Η ιδέα επανήλθε την δεκαετία του 1930, του 1940 του 1950, και να που χάρη στη δική σας δουλειά, στο δικό σας ταλέντο, το θαύμα αυτό ολοκληρώθηκε. Η γέφυρα αυτή θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...