Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα υπάρχουν έξυπνα φανάρια που θα επικοινωνούν με τους οδηγούς και θα τους υποδεικνύουν την ακριβή ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινηθούν ώστε να φτάσουν στο επόμενο φανάρι την στιγμή που αυτό θα γίνει πράσινο και έτσι να μην ανακόψουν την πορεία τους.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται από την πολυεθνική μηχανική εταιρεία AECOM που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και της κίνησης των αυτοκινήτων στους δρόμους και στη δημιουργία λιγότερων μποτιλιαρισμάτων.

Το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά στην πόλη Γιορκ της βόρειας Αγγλίας, όπου αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του.

Ανάλογη τεχνολογία έχει αναπτύξει και η Audi η οποία ήδη το προσφέρει σε επιλεγμένες περιοχές των ΗΠΑ. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων μέσω της ενσωματωμένης σύνδεσης LTE είναι σε θέση να κατεβάσουν πληροφορίες για την κατάσταση της κυκλοφορίας αλλά και των φωτεινών σηματοδοτών και ταυτόχρονα να σου παρέχουν αντίστροφη μέτρηση μέχρι να δεις μπροστά σου το “πράσινο”.

[Ευχαριστώ για το tip, Johnnyxp64]