Οι φήμες βγήκαν αληθινές και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Sergio Marchionne, η Fiat μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προσφέρει μονάχα εκδόσεις του 500 και του Panda.

1500e και 500 Giardiniera

Συγκεκριμένα το 500 θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση, την 500e και θα τοποθετηθεί απέναντι από το ηλεκτρικό μοντέλο της MINI. Επίσης η γκάμα των μοντέλων του 500 θα αποκτήσει και την έκδοση Giardiniera που θα τοποθετηθεί δίπλα από τα 500L και 500Χ, όντας βασικά η station wagon έκδοση του 500e που θα προσφέρεται αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Οι επόμενες γενιές των 500X και 500L θα προσφέρονται και με plug-in υβριδικούς κινητήρες. Το Panda θα προσφέρεται με οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες βενζίνης. Η Fiat λέει “arrivederci” στο Punto, αλλά δεν ξεκαθάρισε τι προτίθεται να κάνει με τα Tipo, 124 Spider, Cubo και Doblo.

Ο Marchionne δεν ανακοίνωσε ποιο θα είναι το μέλλον της Fiat στις ΗΠΑ, αλλά είπε πως ετοιμάζει τρία νέα SUV (ένα στην Α κατηγορία, ένα στην Β και ένα επταθέσιο στη μεσαία κατηγορία) για την αγορά της Λατινικής Αμερικής

2Ηλεκτροκίνηση FCA

Η FCA ετοιμάζει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα τοποθετηθούν στα μοντέλα όλων των εταιριών της, 4 plug-in υβριδικά συστήματα, ένα υβριδικό και 3 ήπια υβριδικά. Συνολικά η FCA θα επενδύσει 9 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη τους.

3Diesel τέλος

Η FCA πήρε την απόφαση να καταργήσει τους diesel κινητήρες σε όλα τα επιβατικά μοντέλα των εταιριών της στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι diesel κινητήρες θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα pickup μοντέλα της Ram, όπως και στα επαγγελματικά της, ακόμη και στην Ευρώπη.

4Αυτόνομη τεχνολογία

Η FCA θέλει να προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 μέχρι το 2023. Μέχρι το 2021 τα μοντέλα της θα FCA θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2 και 3. Η ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας της FCA θα γίνει σε συνεργασία με την BMW.

5Το μέλλον της Chrysler

Η FCA δεν ανακοίνωσε αναλυτικό πλάνο για την Chrysler, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα την κλείσει. Η FCA επιβεβαίωσε την παραγγελία των 62.000 Chrysler Pacifica από την Waymo.

6Οικονομικά στοιχεία

Η FCA αναμένει πως τα καθαρά μετρητά στα ταμεία της θα φτάσουν τα 19-21 δισ. ευρώ μέχρι το 2022. Μέχρι το τέλος του έτους η FCA θα εξαλείψει το χρέος της.