Επίσημο: Το πλάνο της Fiat για το 2018-2022 αποτελείται μόνο από 500 και Panda

Σχετικά άρθρα

Οι φήμες βγήκαν αληθινές και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Sergio Marchionne, η Fiat μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προσφέρει μονάχα εκδόσεις του 500 και του Panda.

500e και 500 Giardiniera

Συγκεκριμένα το 500 θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση, την 500e και θα τοποθετηθεί απέναντι από το ηλεκτρικό μοντέλο της MINI. Επίσης η γκάμα των μοντέλων του 500 θα αποκτήσει και την έκδοση Giardiniera που θα τοποθετηθεί δίπλα από τα 500L και 500Χ, όντας βασικά η station wagon έκδοση του 500e που θα προσφέρεται αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Οι επόμενες γενιές των 500X και 500L θα προσφέρονται και με plug-in υβριδικούς κινητήρες. Το Panda θα προσφέρεται με οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες βενζίνης. Η Fiat λέει “arrivederci” στο Punto, αλλά δεν ξεκαθάρισε τι προτίθεται να κάνει με τα Tipo, 124 Spider, Cubo και Doblo.

Ο Marchionne δεν ανακοίνωσε ποιο θα είναι το μέλλον της Fiat στις ΗΠΑ, αλλά είπε πως ετοιμάζει τρία νέα SUV (ένα στην Α κατηγορία, ένα στην Β και ένα επταθέσιο στη μεσαία κατηγορία) για την αγορά της Λατινικής Αμερικής

Ηλεκτροκίνηση FCA

Η FCA ετοιμάζει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα τοποθετηθούν στα μοντέλα όλων των εταιριών της, 4 plug-in υβριδικά συστήματα, ένα υβριδικό και 3 ήπια υβριδικά. Συνολικά η FCA θα επενδύσει 9 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη τους.

Diesel τέλος

Η FCA πήρε την απόφαση να καταργήσει τους diesel κινητήρες σε όλα τα επιβατικά μοντέλα των εταιριών της στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι diesel κινητήρες θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα pickup μοντέλα της Ram, όπως και στα επαγγελματικά της, ακόμη και στην Ευρώπη.

Αυτόνομη τεχνολογία

Η FCA θέλει να προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 μέχρι το 2023. Μέχρι το 2021 τα μοντέλα της θα FCA θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2 και 3. Η ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας της FCA θα γίνει σε συνεργασία με την BMW.

Το μέλλον της Chrysler

Η FCA δεν ανακοίνωσε αναλυτικό πλάνο για την Chrysler, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα την κλείσει. Η FCA επιβεβαίωσε την παραγγελία των 62.000 Chrysler Pacifica από την Waymo.

Οικονομικά στοιχεία

Η FCA αναμένει πως τα καθαρά μετρητά στα ταμεία της θα φτάσουν τα 19-21 δισ. ευρώ μέχρι το 2022. Μέχρι το τέλος του έτους η FCA θα εξαλείψει το χρέος της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...