H Waymo προσθέτει 62.000 αυτόνομα Chrysler Pacifica Hybrid στον στόλο της

Σχετικά άρθρα

Η Waymo, η εταιρία της Google που ασχολείται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα αναμένεται να κάνει διαθέσιμες τις βόλτες με τα ρομποτικά της οχήματα για το ευρύ κοινό, προσθέτοντας 62.000 Chrysler Pacifica Hybrid στον ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο της. Είναι επίσης σε συζητήσεις για να καταστήσει διαθέσιμη αυτή την τεχνολογία σε μεμονωμένους αγοραστές αυτοκινήτων.

Η μονάδα της Alphabet είπε ότι θα προχωρήσει στην προσθήκη “χιλιάδων” οχημάτων Chrysler. Η συμφωνία αυτή αξίζει $2,5 δισ. για την FCA, με τα 62.000 Chrysler Pacifica Hybrid να παραδίδονται μέσα σε βάθος τριετίας.

Η FCA έχει δεσμευθεί να φέρει την τεχνολογία αυτό-οδηγούμενων οχημάτων στους πελάτες της με τρόπο που να είναι ασφαλής, αποτελεσματική και ρεαλιστική.

Στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή που έχουμε με τη Waymo, θα βοηθήσουν να οδηγηθεί η καινοτόμος τεχνολογία στο προσκήνιο,

τόνισε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles.

https://youtu.be/c6twRCBtd-g

Ακόμη και αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη δημόσια ανησυχία σχετικά με την ετοιμότητα της αγοράς για την τεχνολογία οδήγησης χωρίς οδηγό, που τροφοδοτείται από τη συντριβή οχήματος στην Αριζόνα, κατά την οποία ένα υπό δοκιμή όχημα της Uber σκότωσε μία πεζή, η Waymo δεν δείχνει να βάζει πάγο στα σχέδιά της.

Η Waymo έχει το πλεονέκτημα ενός εννεαετούς head start στην αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων, που χρονολογείται από το 2009, όταν η Google έδωσε το πράσινο φως στο πρόγραμμα, και απίστευτα μεγάλη χρηματοδότηση. Μόνο και μόνο η συνολική αξία των FCA βανς και 20.000 Jaguar I-Pace, που θα δημιουργήσουν ένα στόλο έως και 82.000 οχημάτων, θα μπορούσε τελικά να αξίζει σχεδόν 4 δισ. δολάρια.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την FCA που θα υποστηρίξει την έναρξη των υπηρεσιών μας για την τεχνολογία οδήγησης χωρίς οδηγό, και να εξερευνήσουμε τα μελλοντικά προϊόντα,

τόνισε ο CEO της Waymo John Krafick. Και δεδομένου ότι ο Waymo έχει συζητήσει πιθανά projects με την Honda, περισσότερες συμφωνίες βρίσκονται στα σκαριά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...