Η BMW πρόσφατα έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση του ονόματος Boat Tail. Το όνομα είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην one-off Rolls-Royce Sweptail, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως, το επόμενο one-off μοντέλο της Rolls-Royce θα ονομαστεί Boat Tail.

Η Rolls-Royce έχει δηλώσει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ετοιμάσει και άλλα one-off μοντέλα, με τον CEO της, Torsten Muller-Otvos σε παλιότερη συνέντευξή του να είχε δηλώσει πως οι πελάτες τους θέλουν να ξεχωρίζουν, κάτι που σημαίνει πως ζητούν μοναδικά χαρακτηριστικά ή πραγματικά μοναδικά μοντέλα, όπως το Sweptail. Το αφεντικό της Rolls-Royce ωστόσο είπε πως δεν είναι εύκολο να δημιουργούν one-off μοντέλα, μιας και το Sweptail χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί.

Η Rolls-Royce θέλει να παραμείνει η καλύτερη πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας, Giles Taylor, αποκάλυψε ότι αυτή σχεδιάζει ένα νέο, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής -πιθανότατα μονού ψηφίου, το οποίο θα διαθέτει χειροποίητο σώμα. Θα παρουσιαστεί στο προσεχές μέλλον, και θα είναι χειροποίητο.

Όπως είπε ο Taylor, τα one-off μοντέλα είναι το μέλλον της πολυτέλειας, μιας και οι εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν κάτι που μπορούν να αποκτήσουν και άλλοι. Θέλουν κάτι το μοναδικό, γι’αυτό και η Rolls-Royce έχει επενδύσει πολλά σε αυτό.