Στη πόλη του Χονγκ Κονγκ μια θέση στάθμευσης πουλήθηκε 760.00 δολάρια, κάνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο πάρκινγκ στον πλανήτη.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες. Έτσι, το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη θέση αγοράστηκε τον Σεπτέμβρη του 2017 έναντι 430.000 δολαρίων και βρίσκεται στο πολυτελές κτιριακό συγκρότημα Ultima, στην περιοχή Kowloon.

Διάβασε επίσης: Θέση parking στο Hong Kong πωλήθηκε για 664.200 δολάρια

Εννέα μόλις μήνες αργότερα, το ζευγάρι των ιδιοκτητών του το πούλησε για 760.000 δολάρια, κερδίζοντας 330 χιλιάδες δολάρια από την πολύ συμφέρουσα αυτή συναλλαγή.

Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια πολυτελή περιοχή κατοικιών. Ένα διαμέρισμα εκεί κοστολογείται στα 12,7 εκατ. δολάρια, Η ευκολία τους είναι πολύ σημαντικότερη από τα χρήματα,

τονίζει ο διευθυντής ενός μεσιτικού γραφείου της περιοχής.

Το πολυτελές συγκρότημα Ultima βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα πάρκινγκ στον κόσμο. Τον Απρίλιο, ένας χώρος στάθμευσης εκεί νοικιάστηκε έναντι 1.274 δολαρίων το μήνα. Πρόκειται για το πάρκινγκ με το υψηλότερο ενοίκιο στην πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το κτιριακό συγκρότημα Ultima διαθέτει μόνον 370 θέσεις στάθμευσης για 527 κατοικίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των πάρκινγκ να απογειωθούν.