Θέση πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ κοστίζει 760.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Στη πόλη του Χονγκ Κονγκ μια θέση στάθμευσης πουλήθηκε 760.00 δολάρια, κάνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο πάρκινγκ στον πλανήτη.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες. Έτσι, το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη θέση αγοράστηκε τον Σεπτέμβρη του 2017 έναντι 430.000 δολαρίων και βρίσκεται στο πολυτελές κτιριακό συγκρότημα Ultima, στην περιοχή Kowloon.

Διάβασε επίσης: Θέση parking στο Hong Kong πωλήθηκε για 664.200 δολάρια

Εννέα μόλις μήνες αργότερα, το ζευγάρι των ιδιοκτητών του το πούλησε για 760.000 δολάρια, κερδίζοντας 330 χιλιάδες δολάρια από την πολύ συμφέρουσα αυτή συναλλαγή.

Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια πολυτελή περιοχή κατοικιών. Ένα διαμέρισμα εκεί κοστολογείται στα 12,7 εκατ. δολάρια, Η ευκολία τους είναι πολύ σημαντικότερη από τα χρήματα,

τονίζει ο διευθυντής ενός μεσιτικού γραφείου της περιοχής.

Το πολυτελές συγκρότημα Ultima βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα πάρκινγκ στον κόσμο. Τον Απρίλιο, ένας χώρος στάθμευσης εκεί νοικιάστηκε έναντι 1.274 δολαρίων το μήνα. Πρόκειται για το πάρκινγκ με το υψηλότερο ενοίκιο στην πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το κτιριακό συγκρότημα Ultima διαθέτει μόνον 370 θέσεις στάθμευσης για 527 κατοικίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των πάρκινγκ να απογειωθούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...