Άργησε αλλά ήρθε. Η AM General παρουσίασε το NXT 360, το μοντέλο που αντικαθιστά το HMMWV, του Humvee, της στρατιωτικής έκδοσης του Hummer δηλαδή που παρουσιάστηκε 34 χρόνια πριν.

Η AM General ανακοινώνει πως το NXT 360 είναι πιο ικανό και καλύτερο από το Humvee. Αποτελεί μια νέα έκδοση της σειράς M1100 και κίνηση παίρνει από τον V8 6,5-λίτρων turbodiesel κινητήρα απόδοσης 250 ίππων με 624 Nm ροπής στις 1.700 σ.α.λ.

Με αναβαθμισμένο κινητήρα και ανασχεδιασμένη ανάρτηση, το ωφέλιμο φορτίο του NXT360 ανέρχεται στα 7.030 κιλά, με την εταιρία να υποστηρίζει πως το μοντέλο διαθέτει καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερα ελαστικά και βελτιωμένο σύστημα φουσκώματος-ξεφουσκώματος των ελαστικών.

Έχει B7 θωράκιση, το υψηλότερο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας που μπορεί να έχει ένα όχημα, με το σύστημα πέδησης να έχει και αυτό βελτιωθεί έχοντας ABS και σύστημα αυτόματης πέδησης. To NXT 360 φέρει επίσης ESP και traction control ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με όπλο Hawkeye 105 χιλιοστών.

  • liospi

    καταλαβαίνουμε όσοι έχουμε πάει στρατό, ότι με θωράκιση Β7 και πυροβόλο 105mm δεν διαφέρει και πολύ από ένα κοινό άρμα μάχης

    • georgekaras

      αντιαρματικο φοβητρο