Η Ferrari στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα του Le Mans παρουσίασε μια νέα έκδοση της Ferrari 488 Pista. Ονομάζεται Ferrari 488 Pista “Piloti Ferrari”, είναι δημιουργία του τμήματος Tailor Made της Scuderia και απευθύνεται μόνο για τους πελάτες της Ferrari που εμπλέκονται στα motorsports και είναι οδηγοί αγώνων.

Όπως καταλαβαίνεις η λίστα των πιθανών ιδιοκτητών της είναι πολύ μικρή, με την Ferrari 488 Pista Piloti να προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα (Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France, Rosso Corsa). Στις πόρτες υπάρχει το νούμερο 51 ως φόρος τιμής στην αγωνιστική 488 GTE AF Corse no. 51 που κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα WEC στη κατηγορία της, με οδηγούς τους Alessandro Pier Guidi και James Calado.

Πάνω στο σώμα της Ferrari 488 Pista Piloti ξεχωρίζουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, το μαύρο ματ S-duct, η carbon αεροτομή, όπως και οι carbon εισαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες Alcantara επενδύσεις με το μοτίβο της ιταλικής σημαίας στη βάση της πλάτης. Επίσης υπάρχουν νέα πατάκια, paddles στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, κόκκινες ραφές, νέα μαρσπιέ και carbon διακοσμητικά.

Μηχανικά δεν υπάρχουν βελτιώσεις, με τον V8 3,9-λίτρων turbo κινητήρα να αποδίδει 720 άλογα και 770 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,85 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα.