Η Magna International ανακοίνωσε την δημιουργία δύο κοινοπραξιών με την BAIC (Beijing Electric Vehicle Co) που θα κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Κίνα.

Οι κοινοπραξίες θα έχουν έδρα στο εργοστάσιο της BAIC στη πόλη Zhenjiang και εκτός από αυτοκίνητα της BAIC, θα κατασκευάζουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και αυτοκίνητα για τρίτους κατασκευαστές. Τα πρώτα οχήματα θα βγούνε από την γραμμή παραγωγής το 2020, με το εργοστάσιο στην πόλη Zhenjiang να έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 180.000 οχημάτων.

Η Κίνα θέλει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων, μειώνοντας αυτές των συμβατικών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Γι’αυτό και προσφέρει διάφορα κίνητρα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους πολίτες της για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Η Magna είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μιας και στο εργοστάσιο της στο Γκρατς της Αυστρίας, κατασκευάζει τις BMW Σειράς 5, Mercedes G-Class, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, ενώ θα αναλάβει και τη παραγωγή των BMW Z4 και Toyota Supra. Το συγκεκριμένο εργοστάσιό μπορεί να παράγει 200.000 οχήματα ετησίως.