Η Tesla πρόσφατα είχε να αντιμετωπίσει έναν σαμποτέρ. Έναν υπάλληλο δηλαδή που διέρρεε εμπιστευτικές πληροφορίες, με τον Elon Musk να στέλνει σε όλους τους υπαλλήλους της Tesla ένα εσωτερικό e-mail στο οποίο ο Musk αναφέρει πως πρόκειται για έναν υπάλληλο ο οποίος δεν πήρε την προαγωγή που ήθελε. Επίσης ο Musk υπονόησε πως κάποιος μπορεί σκόπιμα να ξεκίνησε μια πυρκαγιά στη γραμμή παραγωγής.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, προφανώς θυμωμένος, το περασμένο Σαββατοκύριακο μπήκε στο σύστημα της Tesla και μοιράστηκε ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα με τρίτους. Στο e-mail του ο Musk αναφέρεται σε μια αρκετά εκτεταμένη και ζημιογόνα μορφή σαμποτάζ, με την Tesla να έχει ήδη ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό, ενώ θα ελέγξει εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος έδρασε μόνος του, ή για λογαριασμό κάποιας άλλης εταιρίας. O Musk είπε πως ο υπάλληλος προχώρησε και σε απροσδιόριστες αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος κατασκευής των μοντέλων της Tesla.

Ο Musk μάλιστα συμπληρώνει λέει πως η Tesla έχει πολλούς εχθρούς από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θέλουν να καταστρέψουν την Tesla με κάθε κόστος, ενώ αναφέρεται και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, που δεν κατονομάζει, γράφοντας πως αν μπορούν να εξαπατήσουν με τιμές εκπομπών ρύπων, ίσως είναι πρόθυμες να εξαπατήσουν και με άλλους τρόπους.