Nissan. Ελαφρύτερα τα επόμενα μοντέλα της λόγω νέου χάλυβα αντοχής

Σχετικά άρθρα

Το Infiniti QX50 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει πλευρικά μέρη, μαζί με άλλα κατασκευαστικά στοιχεία του αμαξώματος, κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικό χάλυβα αντοχής 980-megapascal. Τον συγκεκριμένο χάλυβα, που ονομάζεται Super High Formability (SHF ), η Nissan σχεδιάζει να τον χρησιμοποιήσει και σε περισσότερα μελλοντικά μοντέλα της.

Τα δύο κυριότερα πλεονεκτήματα του νέου χάλυβα είναι το υψηλό επίπεδο διαμόρφωσης και η υψηλή αντοχή εφελκυσμού του. Η χρήση του οδηγεί στη δημιουργία ελαφρύτερων αυτοκινήτων με καλύτερο αεροδυναμικό σχεδιασμό, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αλλά και σε βελτιωμένη προστασία των επιβατών. Ένα άλλο πλεονέκτημα του νέου χάλυβα είναι το γεγονός ότι μπορεί να πιεστεί εν ψυχρώ, καθιστώντας τον κατάλληλο για οικονομικά αποδοτική μαζική παραγωγή.

Το υλικό αναπτύχθηκε από κοινού από την Nissan και την Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp, μια από τις κορυφαίες εταιρείες μεταλλουργίας στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος χάλυβας 980-megapascal καθιστά δυνατή τη διαμόρφωση τμημάτων με περίπλοκα σχήματα που είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα από αντίστοιχες κατασκευασμένες από συμβατικό χάλυβα.

Ο νέος εξαιρετικά ανθεκτικός χάλυβας αντοχής σε εφελκυσμό αποτελεί μέρος του σχεδίου της Nissan για να μειώσει τις εκπομπές CO2 των νέων αυτοκινήτων της κατά 40 % έως το 2022 σε σύγκριση με το 2000. Η Nissan θέλει να το 25% των μελλοντικών της αυτοκινήτων να είναι κατασκευασμένα από χάλυβα. Το QX50 αποτελείται από 27% χάλυβα.

Το προαναφερθέν σχέδιο της Nissan για σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 είναι σύμφωνο με την απόφαση της εταιρείας να σταματήσει σταδιακά τους κινητήρες ντίζελ από την ευρωπαϊκή αγορά μέχρι την αρχή της επόμενης δεκαετίας. Ενώ οι κινητήρες πετρελαίου παράγουν λιγότερο CO2, είναι πιο επιβλαβείς από τους βενζινοκινητήρες λόγω των επιπέδων NOx τους.

Η Nissan προκειμένου να διατηρήσει το συνολικό αποτύπωμα CO2 της χαμηλά, θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Για παράδειγμα, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται επί του παρόντος με τις Toyota, Honda, Panasonic και GS Yuasa προκειμένου να φέρουν στην αγορά solid-state μπαταρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...

Ολοκληρώνεται φέτος η παραγωγή του Nissan GT-R

Η R35 γενιά του Nissan GT-R βρίσκεται στην παραγωγή από το 2007 και δημοσίευμα από την Ιαπωνία θέλει φέτος να ολοκληρώνεται η παραγωγή του....

Ανάκληση για 31.896 Nissan Qashqai

Η Nissan ανακαλεί 31.896 Qashqai που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022 επειδή ο αισθητήρας αφής στο τιμόνι μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και ανιχνεύει...

Η Nissan σε συζητήσεις με την Fisker

Η Nissan είναι η εταιρία που βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Fisker, προκειμένου να επενδύσει σε αυτή 400 εκατ. δολάρια και να αποκτήσει...
Autoblog.gr