Nissan: Σταματάμε σταδιακά τους κινητήρες πετρέλαιου στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Προσωπικά θεωρώ ότι οι diesel κινητήρες δεν έχουν πεθάνει, έχοντας τουλάχιστον 10 χρόνια ευημερίας, καθώς η αυτονομία που χαρίζουν δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα μηχανικό σύνολο (βενζίνης, υβριδικά, ηλεκτρικά). Αυτό φαίνεται να πιστεύουν και κάποιες εταιρίες, όπως η Kia, η Mazda, ακόμα και η Volkswagen.

Ακριβώς το αντίθετο πιστεύει η Toyota με ελάχιστα μοντέλα της να προσφέρονται πλέον με κινητήρες πετρελαίου, και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Nissan. H ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα σταματήσει να πουλά diesel αυτοκίνητα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, μιας και πιστεύει ότι οι πελάτες της θα συνεχίσουν να ανησυχούν για τις αυξήσεις και τους περιορισμούς των φόρων και θα αγοράσουν αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, υβριδικά ή και ηλεκτρικά, αντί για diesel.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής μάρκας δήλωσε στο Reuters:

Μαζί με άλλους κατασκευαστές και φορείς του κλάδου βλέπουμε τη σταδιακή μείωση του diesel αλλά δεν αναμένουμε το ξαφνικό τέλος τους βραχυπρόθεσμα. Αυτή τη στιγμή και για πολλούς πελάτες, η ζήτηση για τους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες θα παραμείνει και θα συνεχίσουν να διατίθεται από τη Nissan.

Στην Ευρώπη, όπου συγκεντρώνονται οι πωλήσεις diesel οχημάτων, η ώθηση μας προς την ηλεκτροκίνηση θα μας επιτρέψει να σταματήσουμε σταδιακά τους κινητήρες πετρελαίου από τα επιβατικά αυτοκίνητα, κατά τη στιγμή της ανανέωσης κάθε μοντέλου.

Αυτή την στιγμή, οι κινητήρες πετρελαίου που βρίσκεις στα Micra, Pulsar, Juke, Qashqai, και X-Trail προέρχονται αυτούσιοι από την Renault και πρόκειται για τρία dCi σύνολα χωρητικότητας 1.500, 1.600, και 2.000 κυβικών εκατοστών.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...