Χθες η Tesla ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα σαμποτέρ στο εργοστάσιό της. Τώρα η εταιρία προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου πρώην υπαλλήλου της. Πρόκειται για τον Martin Tripp, πρώην τεχνικό στο Gigafactory στη Νεβάδα, με την Tesla να τον κατηγορεί για παράνομη πειρατεία σε εμπιστευτικές και εμπορικές μυστικές πληροφορίες της Tesla, μεταβιβάζοντας αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους.

Η Tesla λέει πως ο Tripp προχώρησε σε απροσδιόριστες αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος κατασκευής των μοντέλων της Tesla, μεταφέροντας αρκετά gigabytes ευαίσθητων δεδομένων της Tesla σε τρίτους. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν δεκάδες εμπιστευτικές φωτογραφίες και βίντεο των συστημάτων παραγωγής του Tesla Model 3. O Tripp επίσης υπέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πληροφορίες που έκλεψε.

Η Tesla αναφέρει επίσης πως ο Tripp τους λίγους μήνες που εργαζόταν για λογαριασμό της, είχε προβλήματα επιδόσεων, ενώ είχε προβλήματα και με συναδέλφους του. Τον Μάιο, σύμφωνα με την μήνυση της Tesla, ο Tripp πήρε μια νέα θέση μέσα στη εταιρία, θέση που δεν του άρεσε. Έτσι θέλοντας να εκδικηθεί την Tesla άρχισε να κλέβει εμπιστευτικά αρχεία και εμπορικές μυστικές πληροφορίες της εταιρίας, προτού μεταφέρει αρκετά gigabytes δεδομένων εκτός εταιρίας.

Στη μήνυση της, η Tesla κατηγορεί τον Tripp για παραβιάσεις των νόμων περί εμπορικών μυστικών, παραβίαση της σύμβασης, παραβίαση του εμπιστευτικού καθήκοντος εμπιστοσύνης και ζητά χρηματική αποζημίωση το ύψος της οποία θα καθοριστεί αργότερα κατά τη δίκη.

Ο ίδιος αρνείται πως το έκανε επειδή ήταν δυσαρεστημένος που δεν πήρε προαγωγή, λέγοντας πως αναγκάστηκε να πάρει τα δεδομένα αυτά. ώστε να ενημερώσει τον κόσμο πως η Tesla χρησιμοποιεί προβληματικές μπαταρίες σε ορισμένα Model 3.