Τα αυτοκίνητα γίνονται δυνατότερα, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η διαθέσιμη ιπποδύναμη των αυτοκινήτων έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 40 χρόνια. Συγκεκριμένα η μέση ιπποδύναμη ανέβηκε από τους 145 ίππους το 1976 στους 300 το 2016.

Σε ότι αφορά την μέση κατανάλωση, αυτή έχει βελτιωθεί κατά 24% σε σχέση με το 2008, ενώ έχει μειωθεί στο μισό σε σύγκριση το 1976. όπου από τα 15,68 λίτρα/100 χλμ φτάσαμε στα 7,84 λίτρα/100 χλμ.

Τα τελευταία χρόνια με την συνδρομή της υπερτροφοδότησης και των ηλεκτροκινητήρων αυτή η τάση φαίνεται να αυξάνει. Το 2008 το 23% των αυτοκινήτων που πωλούνταν στις ΗΠΑ εξοπλιζόταν με turbo κινητήρες. Πλέον το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 50%. Την ίδια ώρα, όλο και λιγότερα μοντέλα φορούν V8 κινητήρες (μόλις 16% σήμερα).

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...