Δεν κάνει αλλαγές η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Μετά από το «1-2» που πραγματοποίησε η Mercedes στις κατατακτήριες του Αυστριακού Grand Prix, κανείς δε θα περίμενε πως η γερμανική ομάδα θα φύγει από το Spielberg με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή. Κι όμως, αυτό συνέβη, αφού τόσο ο Valtteri Bottas όσο και ο Lewis Hamilton εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τη Mercedes.

Πριν από αυτό, ο Βρετανός έχασε την πρωτοπορία του αγώνα μετά από λανθασμένη απόφαση της ομάδας να μη τον βάλει για αλλαγή όταν εμφανίστηκε το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, εν αντιθέσει με τις Red Bull και τις Ferrari. Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στον Hamilton, με τον James Vowles, επί κεφαλής στρατηγικής ομάδας, να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη, λέγοντάς το δημόσια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το αφεντικό των Γερμανών, Toto Wolff, λέει ότι δε θα γίνει καμία αλλαγή εντός της ομάδας, κάτι που σημαίνει πως ο Vowles διατηρεί τη θέση του, καθώς το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να αναλυθεί η κατάσταση και να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει ένα λάθος, να πάμε πίσω στην κατάσταση και να την αναλύσουμε. Δε νομίζω ότι θα κάναμε ένα λάθος δύο φορές, απλώς η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική φέτος, πολύ περίπλοκη. Μάχονται έξι μονοθέσια και είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Για τον Lewis, το να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα και να βγαίνει στην τέταρτη θέση, ήταν μια στιγμή που υπέφερε. Πιστέψαμε ότι δεν είχαν τελειώσει όλα. Θέλαμε να ανακάμψουμε για τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς, κι εκείνη τη στιγμή όλοι πληρώναμε το λάθος που κάναμε, και τα λόγια του James στην ενδοεπικοινωνία είναι μια νοοτροπία που έχουμε.

Ο Αυστριακός έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Vowles, ενώ εξηγεί γιατί ο Βρετανός ανέλαβε αμέσως την ευθύνη.

Είμαστε ικανοί να λέμε ότι κάναμε λάθος, να τον ηρεμήσουμε και να δείξουμε ότι υπάρχει μια αυτογνωσία μέσα στην ομάδα, ότι ήταν δικό μας λάθος. Προκειμένου να τον κάνουμε να βγάλει τη σκέψη από το μυαλό του, είχε να κάνει με την προσωπική του απόδοση, και θέλαμε να τον βοηθήσουμε να βγάλει από το μυαλό του το πώς έγινε. Με το να παραδέχεσαι το λάθος σου, είναι πιο εύκολο να το βγάλεις από το μυαλό σου.

Για ‘μένα, ο James είναι ένας από τους καλύτερους που έχουμε δει και χρειάζεται κότσια να βγεις μπροστά σε εκατομμύρια και να πεις ότι ήταν λάθος μου, αλλά και ότι μπορείς ακόμα να το κάνεις με τα ελαστικά που έχεις.

Όλοι πλέον κοιτούν το Silverstone, τον εντός έδρας αγώνα για τον Hamilton, συνεπώς η νίκη είναι μονόδρομος για τον 33χρονο, προκειμένου να πάρει ξανά κεφάλι στη βαθμολογία. Αυτό έχει σημασία για τον Wolff, ο οποίος δηλώνει πως ο ίδιος ο Hamilton πιστεύει στις ικανότητες των μηχανικών του για μία δυνατή συνέχεια.

Ο Lewis ήρθε στην ενδοεπικοινωνία και είπε: «Δεν ξέρω πόσοι ακούνε στο Brackley και το Brixworth, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ την τελευταία φορά που εγκατέλειψα. Αυτή η ομάδα έχει την καλύτερη αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια, αυτό η ομάδα είχε με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο και είναι μακράν η καλύτερη ομάδα που έχω οδηγήσει ποτέ. Θα πρέπει να ανακάμψουμε από αυτό, και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψουμε δυνατοί.» Αυτή είναι η νοοτροπία.

Θα πρέπει να αναλύσουμε τι πήγε στραβά, να προσπαθήσουμε να μην το ξανακάνουμε, να προσπαθήσουμε για το πώς μπορούμε να το αποφύγουμε με τον καλύτερο τρόπο, και μετά να έχουμε στο μυαλό μας ξανά το Silverstone, να έχουμε εκεί έναν όσο το δυνατόν καλύτερο αγώνα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr