Όντας ένας από τους πιο έμπειρους και ικανούς οδηγούς στη Formula 1, ο Fernando Alonso προσπαθεί να βοηθήσει από την πλευρά του στην προσπάθεια της McLaren για επιστροφή στην κορυφή. Κάποιοι θεωρούν ότι ο Ισπανός είναι αυτός που πραγματικά κινεί τα νήματα στη βρετανική ομάδα, καθώς ο Zak Brown δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τη Formula 1.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέλησε να το διαψεύσει αυτό, προκειμένου να διαλύσει τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται αυτός πίσω από τις κινήσεις που γίνονται στις ηγετικές θέσεις, όπως δηλαδή η αποχώρηση του Eric Boullier και η μετακίνηση του Gil de Ferran στη θέση του.

Αν ο Zak πιστεύει ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που κάνουν τώρα άλλες δουλειές είναι επειδή θεωρεί ότι είναι το καλύτερο που πρέπει να γίνει. Τον εμπιστεύομαι 100%, εμπιστευόμουν 100% τον Eric, και πάντα εμπιστεύομαι τα αφεντικά, καθώς έχουν όλες τις πληροφορίες. Εμείς απλώς οδηγούμε τα μονοθέσια.

Δε νομίζω ότι διοικώ εγώ. Αλλά, σίγουρα έχω περισσότερη εμπειρία από όλους τους μηχανικούς στην πίστα. Οι μηχανικοί μου είναι έξι χρόνια στη Formula 1, ο μηχανικός απόδοσης είναι στον τέταρτο χρόνο, ο μηχανικός για τα ελαστικά είναι στον ένατο χρόνο, εγώ είμαι στον 18ο χρόνο.

Οπότε, κάποιες φορές ίσως προσπαθώ να δώσω το feedback από αυτό που έχω βιώσει σε προηγούμενες ομάδες ή με διαφορετικά ελαστικά ή διαφορετικές συνθήκες ή συνθήκες στις κατατακτήριες ή στιγμές μεγάλης πίεσης. Δεν διαφέρει από αυτό που κάνει κάθε οδηγός.

Ο Ferni δηλώνει τυφλή εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Brown, με τον οποίο η σχέση του υπήρξε και παραμένει στενή από την πρώτη στιγμή που ο Αμερικανός ανέλαβε τη θέση του επί κεφαλής του McLaren Technology Group.

Έχουμε προφανώς μια πολύ στενή σχέση με τον Zak, παρόλο που έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που τον συνάντησα. Όπως είπα και πριν, έχει τρέξει σε αγώνες, καταλαβαίνει το αγωνιστικό πνεύμα και πιστεύω ότι θα είναι καλός ηγέτης στο μέλλον για τη McLaren. Τον εμπιστεύομαι, ακόμα κι αν δεν σχεδιάζει ένα μονοθέσιο, ούτε ο Flavio το έκανε, αλλά ήταν ηγέτης και νομίζω ότι και ο Zak είναι ηγέτης, οπότε είναι θα είναι καλό το μέλλον.