H Kalashnikov έδωσε ειδικά οχήματα στην Ρωσική αστυνομία για παγκόσμιο κύπελο

Σχετικά άρθρα

Αν έχεις επισκεφτεί την Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την διεξαγωγή του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, ίσως έχει δει αυτές τις δύο ιδιαίτερες κατασκευές. Ο ρωσικός αμυντικός κολοσσός Kalashnikov Concern, κατασκευαστής του διάσημου AK-47 και άλλων στρατιωτικών και πολιτικών όπλων, εξοπλίζει με τα ηλεκτρικά του οχήματα την αστυνομία και τον Στρατό της Ρωσίας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Η ρωσική εταιρεία παρουσίασε πέρσι τη νέα της μοτοσυκλέτα IZH στο Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ του 2017, και αυτή έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα που της χαρίζει αυτονομία μεταξύ 100 και 150 χιλιομέτρων. Είναι ικανή να οδηγηθεί άνετα σε ανώμαλο έδαφος και έχει σχεδιαστεί για αναγνώριση, περιπολία και επιδρομές, με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται στα 100 χλμ/ώρα.

Ο σχεδιασμός της μοτοσυκλέτας είναι βασισμένος σε μοντέλο enduro και είναι αρκετά σπαρτιατικός. Η μετάδοση γίνεται με αλυσίδα, έχει μόνο δίσκο φρένων μπροστά και ταμπούρο στο πίσω μέρος, ενώ η LCD οθόνη δείχνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

https://youtu.be/wcBa1XKcOKQ

Εκτός της μηχανής, η JSC Kalashnikov σχεδίασε, εξέλιξε και παρουσίασε και το Ovum. Αυτό πρόκειται για ένα τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα ζυγίζει περίπου 500 κιλά και μπορεί να φτάσει ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναφέρει ότι το όχημα -σε σχήμα αυγού- έχει “πολύ ομαλή κίνηση”, και ακόμα κι αν εμπλακεί σε σύγκρουση, το αυτοκίνητο, σε αντίθεση με κάποια άλλα ηλεκτρικά οχήματα, έχει ελάχιστες πιθανότητες να πάρει φωτιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα