Παρουσιάστηκε επίσημα το Fiat Tipo TCR

Σχετικά άρθρα

H ιταλική ομάδα Tecnodom Sport παρουσίασε επίσημα το νέο της “όπλο” για το Ιταλικό Πρωτάθλημα TCR που βασίζεται στο Fiat Tipo. H εξέλιξη του αγωνιστικού διήρκησε έναν χρόνο και πολλές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην πίστα της Adria.

“Καρδιά” του Fiat Tipo TCR είναι ο δοκιμασμένος 1,75 λίτρων turbo κινητήρας που συναντάμε στην Alfa Romeo Giulietta TCR, με την απόδοση του να φτάνει στους 350 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, χάρη στο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Sadev, ίδιο με αυτό που υπάρχει στα Honda Civic TCR και Volkswagen Golf TCR. Για την πέδηση, φροντίζουν αεριζόμενοι δίσκοι 380mm και εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στον αεροδυναμικό τομέα είναι ασφαλώς στοχευμένες για την παραγωγή της αεροδυναμικά παραγόμενης κάθετης δύναμης και τo μήκους 4,2 μέτρων αγωνιστικό ξεχωρίζει χάρη στην υπερμεγέθη αεροτομή, τα πλαϊνά skirts και του εμπρός splitter, ενώ λάμπει δια της απουσίας του ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα.

Το τεχνικό επιτελείο του πρωταθλήματος TCR έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες homologation για να δοθεί το πράσινο φως στην ιταλική ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αντιμέτωπη με τα Αudi RS3 και την Alfa Romeo Giulietta TCR.

Οι Kevin και Jonathan Giacon έχουν ήδη βρεθεί πίσω απ΄το τιμόνι του Tipo TCR και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες του αγωνιστικού, γράφοντας πολλά χιλιόμετρα στις δοκιμές και με διαφορετικά set ελαστικών.

Τέλος, η ομάδα προετοιμάζει και άλλα δύο αγωνιστικά και έχει δεχθεί προτάσεις από την Τουρκία και την Nότιο Αφρική.

ΠηγήMotorAge

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα