Μπορεί ακόμα να μην έχουν γίνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια της, αλλά ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για τη νέα Lamborghini Aventador SVJ. Καταρχήν έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring, όπου με χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτ. έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της γερμανικής πίστας.

Το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante, ενώ υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva).

Τα αρχικά SV προέρχονται από τις λέξεις Super Veloce, ενώ το J από το Jota, και μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6,5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 770 άλογα και τα 750 Nm ροπής.

  • mixalhs7

    Εν τάχει οι κύριες διαφορές της SVJ σε σχέση με την SV είναι 1) περισσότερη κάθετη δύναμη στο εμπρός μέρος, 2) 4διευθηνση, 3) ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά για το μοντέλο από την Πιρελι.

  • ο τυπος μιλαει τοσο κολακευτικα για την SVJ οταν τη συγκρινει με την SV…που σε κανει να νa πιστευεις πως η SV ειναι καρο στο τελος !!!!! :-P