Μηχανικοί της GM πήγαν στο εργοστάσιο της Ford ως επισκέπτες κατά την ανάπτυξη των Chevrolet Silverado και GMC Sierra

Σχετικά άρθρα

Η GM θέλοντας να προσφέρει στην αγορά μοντέλα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν ισάξια το best-seller για 30+ χρόνια μοντέλο στις ΗΠΑ, το Ford F-150, κατά την ανάπτυξη των νέων Chevrolet Silverado και GMC Sierra, μηχανικοί της, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Μπλε Οβάλ εταιρίας ως επισκέπτες, στο περιθώριο της ξενάγησης που προσφέρει η εταιρία, προκειμένου να δουν το πως κατασκευάζεται το αλουμινένιο μοντέλο, διαπιστώνοντας διάφορα λάθη, αδυναμίες και παραλήψεις, έτσι ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους καλύτερα.

Αυτό έγινε γνωστό από πρόσφατη συνέντευξη του Tim Herrick, του αρχιμηχανικού των pickup της GM, ο οποίος είπε πως η εταιρία του παράλληλα προχώρησε στην αγορά και των αλουμινένιων πορτών του F-150 έτσι ώστε δουν πως κατασκευάζονται. Η GM κατέληξε να κάνει τις πόρτες των Chevrolet Silverado και GMC Sierra ελαφρύτερες και φθηνότερες στην κατασκευής τους σε σχέση με αυτές του F-150, συνδυάζοντας αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής.

Τα νέα Chevrolet Silverado και GMC Sierra διαθέτουν πλαίσιο κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής, με το καπό και την πόρτα του χώρου των αποσκευών να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Οι ακριβές εκδόσεις έχουν και ελατήρια δεύτερου σταδίου κατασκευασμένα από συνθετικό carbon. Όλα τα παραπάνω κάνουν τα μοντέλα να ζυγίζουν έως και 204 κιλά λιγότερο από τα αντίστοιχα της προηγούμενης γενιάς.

Τα Silverado και Sierra έχουν μεγάλη σημασία για την GM, μιας κερδίζει τουλάχιστον 17.000 δολάρια από κάθε ένα τέτοιο που πουλά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...