Οι αρχές της Νοτίου Κορέας, μέσω του υπουργού Μεταφορών, ανακοίνωσαν πως απαγορεύουν προληπτικά την κίνηση στους δρόμους της χώρας σε 20.000 μοντέλα της BMW, λόγω των 27 περιστατικών εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η BMW έχει ανακοινώσει πως το πρόβλημα οφείλεται σε μια ελαττωματική ηλεκτρονική μονάδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) , πρόβλημα που οδήγησε στην ανάκληση 324.000 αυτοκινήτων της στην Ευρώπη.

Η γερμανική εταιρία αντέδρασε στην ανακοίνωση της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ανάκληση, ενώ παράλληλα ζήτησε και συγνώμη από τους κατόχους των μοντέλων της που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα αυτοκίνητα θα πάρουν ξανά άδεια να κυκλοφορούν στους δρόμους της Νοτίου Κορεάς αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης της ελαττωματικής μονάδας ανακύκλωσης των καυσαερίων.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου της χώρας πάρθηκε έτσι ώστε οι 27.000 ιδιοκτήτες των μοντέλων της BMW που επηρεάζονται να μεταβούν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Από τις 160.000 αυτοκίνητα που ανακάλεσε η BMW στη χώρα, οι ιδιοκτήτες των 27.000 οχημάτων δεν έχουν πάει τα αυτοκίνητά τους στα συνεργεία για να επιδιορθωθούν.