Ο εντός έδρας αγώνας για την Ferrari είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ιταλούς να ανοίξουν τα χαρτιά τους για την επόμενη σεζόν. Το μέχρι τώρα σενάριο λέει ότι ο Kimi Raikkonen θα ανανεώσει με τους “κόκκινους”, ο Leclerc θα πάει στην Haas και ο Antonio Giovinazzi θα μπει στον μαγικό κόσμο της Formula 1, οδηγώντας για την Alfa Romeo Sauber.

Παραμένει άγνωστο αν τελικά η Ferrari ανακοινώσει -όπως συνήθως- στην Monza τα παραπάνω νέα, αλλά γνωρίζουμε με σιγουριά ότι η νέα ηγεσία της ιταλικής εταιρίας, με πρόεδρο τον John Elkhan και CEO τον Louis Camilleri, θα δώσει για πρώτη φορά -μετά το θάνατο του Sergio Marchionne– το παρόν στον αγώνα, πιθανώς από το Σάββατο.

Η Ferrari δεν βιάζεται να ανακοινώσει το μελλοντικό της δίδυμο, τόσο για να κρατήσει τον Raikkonen σε εγρήγορση, όσο και επειδή και οι δύο οδηγοί είναι εξαιρετικά ικανοί και διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει βιασύνη, αλλά θεωρώντας ότι η μία ή η άλλη επιλογή θα επηρεάσει το μέλλον των δύο άλλων ομάδων, όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Έτσι, ο Charles Leclerc φαίνεται ότι θα οδηγήσει για λογαριασμό της Haas μαζί με τον Kevin Magnussen, ενώ ο Antonio Giovinazzi θα έχει για team-mate τον Marcus Ericsson.