Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο Sergio Marchionne σε ηλικία 66 ετών, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης όπου νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση.

Ο θάνατός του πρώην CEO της Fiat Chrysler επιβεβαιώθηκε από την Exor NV, την εταιρεία χαρτοφυλακίου της ιδρυτικής οικογένειας FiNet Agnelli, λίγες μόλις ημέρες μετά την αντικατάσταση του Marchionne ως CEO. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί ξαφνικά μετά από επιπλοκές από τη χειρουργική επέμβαση στον δεξί του ώμο στις αρχές του Ιούλη.

Οι φήμες λένε πως ο Marchionne υποβλήθηκε σε επέμβαση ώστε να αφαιρέσει ένα σάρκωμα, τύπος καρκίνου, από τον δεξί του ώμο. Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης έπεσε σε κώμα, που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Οι γιατροί τον κρατούσαν ζωντανό με μηχανική υποστήριξη, αλλά ο Marchionne δεν έδειχνε σημάδια ανάκαμψης.

Ο Marchionne, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως εταιρικός διευθυντής, ήταν ο πέμπτος Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat σε λιγότερο από δύο χρόνια όταν ανέλαβε. Αντικατέστησε τον Giuseppe Morchio, ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του αφού η οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Agnelli αρνήθηκε να του δώσει τον κοινό τίτλο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου όταν ο τότε πρόεδρος Umberto Agnelli πέθανε από καρκίνο.

Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν ήρθε. Ο Sergio Marchionne, ένας πραγματικός άνδρας και φίλος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Μας δίδαξε ότι το μόνο ερώτημα που αξίζει να αναρωτιέται κανείς στο τέλος κάθε ημέρας είναι εάν ήμασταν σε θέση να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, είτε είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά”.

Και ο Sergio πάντα έκανε τη διαφορά,

αναφέρει σε μια λιτή ανακοίνωση ο προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας και εγγονός του Gianni Annieli, John Elkann.