Ντεμπούτο για τα νέα Toyota Corolla, RAV4 και Camry στην έκθεση του Παρισιού

Σχετικά άρθρα

Στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, η Toyota θα παρουσιάσει με ποιο τρόπο θα ενισχύει τα θεμέλιά της, εν όψει της προετοιμασίας της για μελλοντική ανάπτυξη. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μία εποχή όπου συντελείται η μεταμόρφωση του αιώνα, η Toyota ετοιμάζεται να μεταλλαχθεί από μία αμιγώς αυτοκινητιστική εταιρία σε καινοτόμο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις για όλους (Mobility for All).

Αυτή η μεταστροφή είναι εμφανής στο νέο εκθεσιακό περίπτερο της μάρκας που χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ζώνες. Η πρώτη – με την ονομασία Start Your Impossible – είναι αφιερωμένη σε νέες λύσεις μετακίνησης και μελλοντικές καινοτομίες. Η δεύτερη τιμά τις δραστηριότητες της Toyota στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Toyota GAZOO Racing. Και η τρίτη έχει θέμα τα νέα μοντέλα Toyota και συγκεκριμένα τις τελευταίες εκδόσεις των αυτοφορτιζόμενων, υβριδικών-ηλεκτρικών μοντέλων της.

Δύο νέα βασικά προϊοντικά στοιχεία έχουν αποκλειστική παρουσία στην έκθεση του Παρισιού: η υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία και η νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική Toyota – Toyota New Global Architecture (TNGA).

Επί 20 και πλέον χρόνια, η Toyota εξελίσσει, βελτιώνει και “εκδημοκρατίζει” την αυτοφορτιζόμενη, υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία της. Φέτος, στο Παρίσι, θα εκτίθενται μόνον υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα – από το συμπαγές Yaris, μέχρι τις τελευταίες γενιές των Corolla, RAV4 και Camry.

Στην TNGA βασίζονται οι νέες προτάσεις της Toyota σε προϊόντα και κινητήρες. Κάτι περισσότερο από απλή πλατφόρμα, η TNGA είναι μία μηχανολογική και σχεδιαστική φιλοσοφία. Βελτιώνοντας τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων, παράλληλα επιτρέπει τη δημιουργία εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης με ισχυρότερη συναισθηματική απήχηση.

Στο περίπτερο της εταιρίας θα γίνει παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Corolla Touring Sports, και η αποκάλυψη του αντίστοιχου Hatchback μοντέλου. Το νέο RAV4 θα κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του, με σκληροτράχηλη σχεδίαση, νέα πλατφόρμα TNGA-K και νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό κινητήρα 2.5-λίτρων. Μετά από απουσία 14 χρόνων, το Camry επιστρέφει στη Δυτική Ευρώπη με ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο ομοίως βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA-K και υιοθετεί το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 2.5-λίτρων.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστούν και τα Toyota Yaris GR Sport και Yaris Y20.

Εκτός από τα μοντέλα, η Toyota θα παρουσιάσει την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας ασφάλειας με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του Toyota Safety Sense, εφαρμοσμένα στα νέα Corolla και RAV4. Στο περίπτερο θα εκτίθεται και το Toyota TS050 Hybrid LMP1 που κέρδισε στο Le Mans το 2018 μαζί με το σχετικό περίοπτο τρόπαιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr