Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε έρευνα για την Tesla και ειδικότερα για τον ισχυρισμό του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Elon Musk, ότι εξετάζει την έξοδό της από το χρηματιστήριο, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση.

Η Tesla σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι έλαβε «εθελοντικό αίτημα για έγγραφα», προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε «κλήτευση, αίτημα κατάθεσης ή άλλη επίσημη διαδικασία» από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Σεβόμαστε την επιθυμία του υπουργείου Δικαιοσύνης να λάβει πληροφορίες για την υπόθεση και πιστεύουμε ότι το θέμα θα επιλυθεί σύντομα, καθώς θα εξετάσουν τις πληροφορίες,

επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει ήδη ανοίξει ξεχωριστή έρευνα για τους ισχυρισμούς του Musk, οι οποίοι και διατυπώθηκαν σε ένα tweet, που όπως ο ίδιος αποκάλυψε αργότερα, αναρτήθηκε χωρίς πολλή σκέψη και χωρίς να ελέγξει πρώτα κάποιος το περιεχόμενό του.

Εκείνη την ημέρα η μετοχή πάτησε γκάζι, εξασφαλίζοντας κέρδη 8,5%. Ακολούθησε ένας κατήφορος, καθώς η Tesla βρέθηκε στο μικροσκόπιο ρυθμιστικών αρχών, αλλά και στο στόχαστρο αγωγών από short sellers, που κάνουν λόγο για απόπειρα χειραγώγησης της μετοχής. Το tweet του Musk όπως υπολογίζεται κόστισαν σε αυτούς τους επενδυτές περίπου 1,3 δισ. δολάρια (σύμφωνα με εκτιμήσεις της S3 Partners) και εάν οι ομοσπονδιακοί ερευνητές διαπιστώσουν πως οι ενέργειες του Musk ήταν σκόπιμες προκειμένου να τους βλάψει, θα αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες και ποινικές διώξεις.