Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η γκάμα της Chrysler σήμερα αποτελείται από μόλις δύο μοντέλα, το 300 και το Pacifica. Και το πρώτο έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρία ότι το 2019 θα είναι η τελευταία του χρονιά. Έτσι, η αμερικάνικη εταιρία θα μπει στην επόμενη δεκαετία με μόλις ένα μοντέλο στη γκάμα της.

Σύμφωνα, όμως, με τελευταίες πληροφορίες η Chrysler είναι πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του Portal Concept, ώστε να κυκλοφορήσει το 2020. Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όπως ήταν και το concept που παρουσιάστηκε στην CES το 2017.

Αυτό είχε έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 100 kW, τοποθετημένη στο πάτωμα. Με πλήρη φόρτιση, παρέχει αυτονομία 402 χλμ και χάρη στην τεχνολογία DC Fast Charger 350 kW, μέσα σε 20 λεπτά φορτίζει τόσο, ώστε να προσφέρει αυτονομία 240 χλμ.

Το πρωτότυπο είχε μεταξόνιο 3.002 χλστ., και διαθέτει συρόμενες πόρτες και εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα αισθητήρων, ραντάρ, καμερών, LiDAR και υπολογιστών, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει αυτόνομες λειτουργίες επιπέδου 3.