Η BMW μας δείχνει τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων της

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία μοντέλα της BMW, βλέπε X5, 8-Series, Z4 και 3-Series, εφοδιάζονται με τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων της. Τον ονομάζει Live Cockpit και τρέχει το λογισμικό BMW Operating System 7.0.

Το σύστημα αποτελείται από μια ψηφιακή οθόνη διαστάσεων 12,3″ που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων αλλά και ως σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως και από μια οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό διαστάσεων 10,25″. Ο οδηγός μπορεί να το χειριστεί είτε μέσω του διακόπτη iDrive, είτε μέσω αφής, είτε μέσω φωνητικών εντολών “Hey BMW”, είτε μέσω gestures, είτε μέσω των κουμπιών στο τιμόνι. Το σύστημα φωνητικών εντολών είναι νέο, με την BMW να δηλώνει πως δεν χρειάζεται ο επιβάτης να μιλά σαν ρομπότ ώστε να τον καταλαβαίνει τι λέει. Αναβαθμισμένο και το σύστημα αναγνώρισης gestures, το οποίο καταλαβαίνει ακόμη 2 χειρονομίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 7.

Το μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι νέο με πιο επίπεδη δομή, συνδυάζοντας κατακόρυφες λίστες και οριζόντιες μπάρες για ταχύτερη πρόσβαση. Επίσης υπάρχει μια νέα γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, όπου ο χρήστης μπορεί να βρει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων συνδυάζει δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, ενώ δεν έχει αναλογικούς κυκλικούς μετρητές, αλλά στοιχεία που έχουν τραπεζοειδής σχεδίαση, με τα δεδομένα πλοήγησης να εμφανίζονται στο κέντρο, με τα χρώματά του να αλλάζουν αναλόγως με το επιλεγμένο πρόγραμμα (Sport, Normal, Eco, Eco Pro κτλ).

Το σύστημα υποστηρίζει 23 γλώσσες ενώ έχει και έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να κάνει χπολλά πράγματα, όπως από το να παίζει ένα συγκεκριμένο τραγούδι αλλά και να εξηγεί στον οδηγό πώς λειτουργούν οι διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ο βοηθός μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τη φυσική κατάσταση και τη διάθεση του οδηγού, ρυθμίζοντας κατάλληλα τον κρυφό φωτισμό, τη μουσική και τη θερμοκρασία, έτσι ώστε να κάνει τον οδηγό να νοιώσει καλύτερα.

Το σύστημα αναβαθμίζεται μέσω over-the-air αναβαθμίσεων, με τον χρήστη να γνωρίζει πότε υπάρχει ενημέρωση μετά από σχετική ειδοποίηση που θα του έρχεται στην εφαρμογή BMW Connected που θα έχει στο smarthphone του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...