“Hey BMW”, o νέος έξυπνος, ψηφιακός βοηθός σου

Σχετικά άρθρα

H BMW ανακοίνωσε ότι από το Μάρτιο του 2019, θα εξοπλίζει τα οχήματα της με το Intelligent Personal Assistant, που δεν είναι κάτι άλλο από έναν έξυπνο, ψηφιακό βοηθό στο αυτοκίνητο, και θα απαντά στο χαιρετισμό σου “Hey BMW”. Αυτό θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία θα μπορείς να ελέγχεις το όχημα και να έχεις πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο.

Στο μέλλον, ο προσωπικός βοηθός θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σου και εκτός αυτοκινήτου, είτε στο σπίτι μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή σε εξωτερικό χώρο μέσω smartphone. Επιπλέον, θα είναι πιο συμβατός με άλλους φωνητικά ελεγχόμενους ψηφιακούς βοηθούς δημιουργώντας ένα σημείο σύνδεσης με τα ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα.

Χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού θα αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων.

Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW θα μαθαίνει “ρουτίνες” και συνήθειες σου, και θα τις αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες. Θα σε βοηθάει για τις επιθυμητές ρυθμίσεις, όπως π.χ. τη θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτεσαι συχνότερα .

Ο ψηφιακός βοηθός, όχι μόνο θα περιμένει την κάθε εντολή σου, αλλά θα είναι πάντα σε ετοιμότητα για να σε βοηθήσει ή να συνομιλήσει μαζί σου για θέματα γενικού ενδιαφέροντος (“Hey BMW, ποιο είναι το νόημα της ζωής;”). Ακόμα, είναι εξοικειωμένος με τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειριστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Με τη φράση “Hey BMW, κρυώνω”, το BMW Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του κλιματισμού. Ενώ η υπάρχουσα έκδοση ήδη μπορεί να απομνημονεύσει τις επιθυμητές ρυθμίσεις, η συνεχής τεχνολογική πρόοδος θα του επιτρέπει να μαθαίνει όλο και περισσότερες προτιμήσεις και αγαπημένες ρυθμίσεις στο μέλλον. Ο βοηθός θα βελτιώνεται συνεχώς με κάθε νέα εντολή, ερώτηση ή ρύθμιση. Τη βάση όλου αυτού θα αποτελεί το φορητό, ψηφιακό προφίλ του πελάτη – το BMW ID – που συνδέει το αυτοκίνητο με τον πελάτη και τον ψηφιακό του κόσμο.

Ακόμα, το BMW Intelligent Personal Assistant θα μπορεί να σου εξηγεί κάθε είδους λειτουργία (πώς λειτουργεί η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων;), να παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση (είναι η στάθμη λαδιού εντάξει;) και να απαντά σε ερωτήσεις όπως (τι προειδοποιητικά μηνύματα έχω;).

Με λίγα λόγια, θα είναι ο ιδανικός συνοδηγός και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος στην καθημερινότητα (Hey BMW, ψάξε το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμου στη διαδρομή μας). Για εύκολη πλοήγηση, θα επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού και τις επαφές του οδηγού, οπότε θα βρίσκει χώρο στάθμευσης στον προορισμό, θα προσφέρει πληροφορίες της κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής και θα σου υπενθυμίζει την ώρα αναχώρησης.

Με την ένταξή του στο Microsoft Office 365 και το Skype for Business θα συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις κατόπιν εντολής, ή θα διαβάζει emails, μετατρέποντας έτσι κάθε όχημα BMW σε ένα φωνητικά ελεγχόμενο κινητό γραφείο. Πέραν αυτών, το Intelligent Personal Assistant είναι ειδικό και σε θέματα ψυχαγωγίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αμέσως να αναγνωρίζει το τραγούδι που παίζεται εκείνη τη στιγμή στο ραδιόφωνο ή να αναζητά σταθμούς για τον επιθυμητό είδος μουσικής.

Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control (φωνητικό έλεγχο) σε 23 γλώσσες και αγορές από το Μάρτιο του 2019. Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιαπωνία και (από τον Μάιο του 2019) Κίνα, το BMW Intelligent Personal Assistant θα έχει επιπλέον πιο ‘φυσικό’ φωνητικό έλεγχο με πιο έξυπνες λειτουργίες όπως Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος (POIs), Καιρός και Μουσική, για παράδειγμα.

Ο προσωπικός βοηθός θα προσφέρεται για μοντέλα με το νέο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0, και στο πλαίσιο του Live Cockpit Professional (6U3). Το φάσμα λειτουργιών θα επεκταθεί με το Connected Package Professional. Αυτός ο προσωπικός βοηθός ήδη θα διατίθεται για παραγγελία με τη νέα BMW Σειρά 3 από το Νοέμβριο του 2018. Στην περίπτωση των νέων μοντέλων BMW X5, Z4 και Σειράς 8 με BMW Operating System 7.0, η δυνατότητα Remote Software Upgrade θα επιτρέπει στους πελάτες να εγκαταστήσουν οι ίδιοι την πλήρη έκδοση του BMW Intelligent Personal Assistant από το Μάρτιο του 2019, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα εμπόρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...