NHTSA: To Tesla Model 3 είναι το ασφαλέστερο όχημα που έχει δοκιμάσει

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την NHTSA (Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων) των ΗΠΑ, το Tesla Model 3 είναι το ασφαλέστερο όχημα που έχει δοκιμάσει, μιας και είναι το αυτοκίνητο εκείνο που οι επιβάτες του έχουν την χαμηλότερη πιθανότητα τραυματισμού κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

Το Model 3 φυσικά απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστεριών, με την Tesla να δηλώνει:

Τα στοιχεία της NHTSA δείχνουν ότι οι επιβάτες του Model 3 είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν σε ατυχήματα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.

Η επιτυχία της Tesla συνεχίστηκε και με τα Model S και Model X τα οποία κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση ως τα αυτοκίνητα με τις λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Τα μοντέλα της Tesla παράλληλα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε ένα ατύχημα να διανέμονται μακριά από τη καμπίνα των επιβατών. Το Tesla Model 3 διαθέτει πτυσσόμενη κολόνα τιμονιού και αερόσακους που φουσκώνουν αναλόγως με τα στοιχεία που συλλέγουν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Η Tesla πιστώνει την επιτυχία της αυτή στο άκαμπτο τμήμα της καμπίνας των επιβατών, στην καλά προστατευμένη μπαταρία, στο χαμηλό κέντρο βάρους των αυτοκινήτων της, αλλά και στο γεγονός πως στο μπροστά μέρος των αυτοκινήτων της δεν υπάρχει κάποιος κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Bonus! Δες και έναν ανόητο κάτοχο ενός Model S να αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Autopilot της Tesla και να πέφτει στο πίσω μέρος ενός σταματημένου αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...