Τέλος τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στο Ισραήλ από το 2030

Σχετικά άρθρα

To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κάτοικοι της χώρας από το 2030 δεν θα μπορούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, καθώς επίσης παρουσίασε το πλάνο του ώστε αυτά να αντικατασταθούν με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, και τα φορτηγά να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Yuval Steinitz, η πρόκληση θα είναι η δημιουργία μιας αρχικής “κρίσιμης μάζας” αυτοκινήτων που θα μεταφέρουν την τοπική βιομηχανία μακριά από τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, τονίζοντας:

Έχουμε ήδη ενθαρρυντικά στοιχεία με τη χρηματοδότηση σταθμών φόρτισης, έχουμε περισσότερους από 2.000 νέους σταθμούς φόρτισης σε όλη τη χώρα. Θα μειώσουμε τη φορολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδόν στο μηδέν, έτσι θα είναι πολύ φθηνότερα.

Το 2025 είναι σημαντική χρονιά, καθώς τότε το υπουργείο πιστεύει ότι θα κυκλοφορούν στο Ισραήλ περίπου 177.000 ηλεκτρικά οχήματα. Μετά από αυτό, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, θα γίνει πιο εύκολη και φθηνότερη η κατοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οπότε το υπουργείο αναμένει ότι ο αριθμός θα φτάσει σε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο οχήματα μέχρι το 2030.

Όσον αφορά τα φορτηγά, αυτά θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (CNG) για καύσιμο. To 2030 απέχει 12 χρόνια από σήμερα. Θυμήσου πως ήταν η αγορά αυτοκινήτου το 2006 και θα καταλάβεις ότι τα ηλεκτρικά είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς απαραίτητα να με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr