Έξι μήνες μετά την έναρξη των πωλήσεων του νέου υδρογονοκίνητου μοντέλου της στην Κορέα, η Hyundai ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμο και στις Η.Π.Α., και πιο συγκεκριμένα από τις δύο αντιπροσωπείες της στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

To Nexo είναι το αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου με την μεγαλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο παρόμοιας τεχνολογίας αυτοκίνητο. Με πιστοποιημένη αυτονομία 611 χλμ., αυτή είναι μεγαλύτερη από τα Honda Clarity και Toyota Mirai, και συγκρίνεται με την αντίστοιχη των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το Nexo διαθέτει τρεις δεξαμενές με την κάθε μια να έχει χωρητικότητα 52,2 λίτρων και οι οποίες γεμίζουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων με 395 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 179 χλμ/ώρα. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, που το κάνει ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο σε σχέση με το ix35 fuel cell. Έχει ελαφρύτερο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με ένα σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων, που χρησιμοποιεί κάμερες με ευρυγώνιους φακούς και προβάλει στον οδηγό εικόνες από σημεία που οι καθρέπτες δεν καλύπτουν.

Επίσης φέρει τα συστήματα Lane After Assist και Lane Following Assist. Έχει μήκος 4.671 χλστ., πλάτος 1.860 χλστ., ύψος 1.630 χλστ. και μεταξόνιο 2.789 χλστ., με τις τρεις δεξαμενές υδρογόνου να είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος του πατώματος. Η Hyundai με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μας δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει σχετικά με τον σχεδιασμό της καμπίνας στα νέα της μοντέλα. Αυτό διαθέτει έναν υγραντήρα αέρα που αναλαμβάνει την ανακύκλωση του νερού που εκπέμπεται από το σύστημα υδρογόνου, ώστε να κάνει τον αέρα της καμπίνας καθαρότερο.