Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο James Murdoch ο γιος του δισεκατομμυριούχου Rupert Murdoch είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στην προεδρία της Tesla. Ωστόσο ο Elon Musk διαψεύδει το δημοσίευμα, λέγοντας πως οι πληροφορίες του δημοσιεύματος είναι “εσφαλμένες”.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο James Murdoch, μέχρι πρότινος CEO της 21st Century Fox, είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Elon Musk στην προεδρία της Tesla.

Η αλλαγή στην ηγεσία της Tesla αποτελεί μια από τις βασικότερες παραμέτρους της συμφωνίας που εξασφάλισε ο Musk με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), μετά την έρευνα της για τα περίφημα tweets του επιχειρηματία με τα οποία προσπάθησε να χειραγωγήσει τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, ο Musk, ο οποίος θα παραμείνει CEO της Tesla, θα καταβάλει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων. Η Tesla έχει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου να ορίσει έναν ανεξάρτητο πρόεδρο στο διοικητικό συμβούλιό της, στο πλαίσιο του διακανονισμού με την SEC.

Ο James Murdoch είναι ο νεότερος εκ των υιών του μεγιστάνα του χώρου των media, Rupert Murdoch.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla έχει κατασκευάσει ήδη 98.950 Model 3. Πλέον η Tesla έχει τον ρυθμό να κατασκευάζει 50.000 Model 3 ανά τρίμηνο, δηλαδή 200.000 Model 3 ετησίως.