Η κινεζική GAC Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη παραγωγή του νέου ηλεκτρικού SUV της, το οποίο ονομάζει Eupheme EV. Αυτό συναρμολογείται στο εργοστάσιο της στην πόλη Changsha, της περιφέρειας Hunan στην Κίνα, με το Eupheme EV να βασίζεται στην πλατφόρμα του GS3 και όχι σε αυτή που “πατάει” το Eupheme PHEV, το οποίο μοιράζεται την αρχιτεκτονική με το GAC GS4 Trumpchi.

Δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του Eupheme EV, παρά μόνο ότι έχει ηλεκτρική αυτονομία 410 χλμ, σε συνδυασμένο κύκλο σύμφωνα με τον κινέζικο τρόπο μετρήσεων. Αρχικά, η GAC Mitsubishi Motors θα κυκλοφορήσει το Eupheme EV σε δώδεκα σημαντικές κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο, το Changsha, το Guangzhou, το Shenzhen, το Hangzhou και το Tianjin, και θα ακολουθήσουν περισσότερες αργότερα φέτος.

Τέλος, η GMMC ανακοινώνει ότι η τιμή του ηλεκτρικού SUV ξεκινά από τα RMB 135.800, ήτοι €16.950 με τη σημερινή ισοτιμία.

Η GAC Mitsubishi Motors (GMMC) είναι το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας της Mitsubishi Motors Corporation με 30% ποσοστό συμμετοχής, της Guangzhou Automobile Group (GAC) με 50% ποσοστό συμμετοχής και της Mitsubishi Corporation με 20% ποσοστό συμμετοχής.