Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Οκτωβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, παρέλαβε το νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό, δωρεά της οικογένειας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για 30 οχήματα, που τίθενται στη διάθεση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης και θα βελτιώσουν σημαντικά το περιβάλλον ασφάλειας, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

Με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Κρήτης με την προσθήκη τριάντα νέων περιπολικών οχημάτων που θα αξιοποιηθούν στο έργο της αστυνόμευσης σε όλη την Κρήτη.

Η σημερινή εκδήλωση μας συγκινεί όλες κι όλους, μας θυμίζει τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκε η πίστη μας και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζει όμως, όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους, ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνει ως πρεσβευτές κι εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας, καθώς διεκόπη αποτελεσματικά μία σοβαρότατη εγκληματική ενέργεια.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που επί έξι μήνες, με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με τη συστηματική εργασία κατάφεραν να περατώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση απελευθέρωσης του συμπολίτη μας, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Για αυτόν το λόγο, σας προτρέπω και σας καλώ να εξακολουθήσετε να τιμάτε το λειτούργημα μας, να αποδίδετε στην κοινωνία μας τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά σας. Σας καλώ να φροντίζετε την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας.

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλώ να φροντίσετε τα οχήματα αυτά που παραδίδονται σήμερα σε εσάς και να τα χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο της αστυνόμευσης• στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα. Τα οχήματα αυτά να συμβολίζουν στο πέρασμα τους την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, κι εσείς σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, οι εκφραστές της νόμιμης κι αποτελεσματικής δράσης προς όφελος των συμπολιτών μας.

Αξιότιμη Οικογένεια Λεμπιδάκη,

σας ευχαριστώ εκ βαθέων για όλα, για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, την αμέριστη υποστήριξη, την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα, την υπομονή και συνολικά την στάση σας που δεν περιορίστηκε μόνο στο δύσκολο αγώνα μας στην διαχείριση της υπόθεσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθος ψυχής.

Ευχαριστώ πολύ και το εκφράζω με απόλυτη συναίσθηση και με άπειρο σεβασμό στο συναίσθημα σας για την Ελληνική Αστυνομία και συνολικά, προς την κοινωνία μας που ευεργετείται από την ευγενή πράξη και στάση σας.

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ όλες κι όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας, μαζί μας.

Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο χαιρετισμό του επεσήμανε:

Εκ μέρους όλης της οικογένειας μου, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι θερμά την Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της περσινής μας περιπέτειας και βέβαια για την ασφαλή της κατάληξη.

Πέρα από τον επαγγελματισμό, τη υπερπροσπάθεια, την αποτελεσματικότητα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, που τους πρόσφεραν ψυχική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν.

Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, να γίνει πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να συντελέσει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Στρατηγέ μου, φίλοι αξιωματικοί, άντρες και γυναίκες της Αστυνομίας, είμαστε ευγνώμονες. Ευχόμαστε τα αυτοκίνητα και ο υπόλοιπος ειδικός εξοπλισμός που θα ακολουθήσει με βάση τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματικά να διευκολύνουν το έργο σας. Ευχαριστώ.