Χρειάστηκαν τρία χρόνια εξέλιξης για τα “τέλεια” καθίσματα του νέου Lexus ES

Σχετικά άρθρα

Η Lexus γεμάτη υπερηφάνεια δίνει μερικές λεπτομέρειες για τα καθίσματα που διαθέτει το νέο ES, τα οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησε ο σχεδιασμός τους έως ότου τα φτάσει στο επίπεδο που ήθελε.

Ακούγονται υπερβολικά πολλά, αλλά στόχος των μηχανικών ήταν να προσφέρουν την ιδανική υποστήριξη και άνεση για επιβάτες με κάθε σωματότυπο και βάρος. Σύμφωνα με τον Takeshi Kawano, έναν από τους αρχιμηχανικούς του ES, ταυτόχρονα ο σχεδιασμός τους έπρεπε να είναι “καθαρός και βαθύς”, κάτι που συνολικά ακούγεται όντως δύσκολο και χρονοβόρο.

Αναλύοντας το “καθαρός” και το “βαθύς”, ο Kawano τονίζει:

Κάθεσαι και από την πρώτη στιγμή νιώθεις πως η θέση οδήγησης είναι η σωστή. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα πολύ για να βρεις την κατάλληλη θέση.

Το “βαθύ” αφορά την πλήρη στήριξη που αισθάνεσαι στο κάτω μέρος της πλάτης σου. Και δεν μετακινείσαι από τη θέση σου, όσο μεγάλες και αν είναι οι πλευρικές επιταχύνσεις.

Η δομή του καθίσματος του νέου Lexus είναι απλή, καθώς υπάρχει ένα μεταλλικό πλαίσιο γύρω από το οποίο τοποθετείται αφρός πολυουρεθάνης. Οι βάσεις του καθίσματος είναι επίπεδες αλλά τα πλευρικά τμήματα είναι ιδιαίτερα τονισμένα, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σωστή στήριξη του σώματος. Ωστόσο, το τρικ ήταν να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι καθίσματος που θα υποστηρίζει κάθε σωματότυπο. Φυσικά η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στα σπορ καθίσματα του ES.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα