Η BMW αναβαθμίζει τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της

Σχετικά άρθρα

Η BMW βελτιώνει τον εξακύλινδρο 3,0-λιτρο B58 κινητήρα βενζίνης. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας έχει κωδική ονομασία B58TU1, ζυγίζει 6 κιλά λιγότερο και μεταξύ άλλων φορά νέα μπεκ με πίεση έγχυσης 350 bar, νέα καδένα, βελτιωμένα turbo, δύο νέα κυκλώματα ψύξης για την κυλινδροκεφαλή και το στροφαλοθάλαμο, με τον τελευταίο να έχει επανασχεδιαστεί.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές συμβάλουν ώστε ο κινητήρας να έχει βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερο ήχο, μειωμένο βάρος, μικρότερη κατανάλωση αλλά και μειωμένες εκπομπές ρύπων, πληρώντας τα πρότυπα του WLTP.

Στην έκδοση B58TU1-ML ο κινητήρας αποδίδει 340 άλογα με 450 έως 500 Nm ροπής, ενώ στην έκδοση  B58TU1-OL παράγει από 374 έως 388 άλογα με 500 Nm ροπής. Ο κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα και να γίνει υβριδικός, αλλά για την ώρα η BMW δεν προσφέρει στην αγορά μια τέτοια υλοποίηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...