Η Geely αγόρασε μια πίστα στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

H Κινέζικη Geely, μητρική εταιρία των Volvo, Lotus, του ταξί του Λονδίνου και της Terrafugia, αγόρασε πρόσφατα την πίστα Utah Motorsports Campus, που βρίσκεται στην κομητεία Tooele, της Γιούτα των Η.Π.Α. Δεν έγινε γνωστό το πόσο της συναλλαγής, αλλά λέγεται ότι αυτό ήταν αρκετά μεγάλο.

Πάτα για μεγέθυνση

Η πώληση δεν περιλαμβάνει μόνο την πίστα, αλλά και όλα τα κτίρια και τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία της ιδιοκτησίας των 2.000 τ.μ.. Η Ford έχει εκεί σχολή οδήγησης, με το δελτίο τύπου να αναφέρει ότι οι τρέχουσες μισθώσεις, διοργανωτές εκδηλώσεων και αγώνων θα τιμηθούν στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, αλλά ενδέχεται να αλλάξουν το επόμενο έτος.

Η πίστα άνοιξε το 2006 και έχει μήκος 7,14 χλμ, με επιλογή πολλαπλών διαδρομών. Ακόμα, υπάρχει μια πίστα kart μήκους 1,5 χλμ. επίσης με πολλαπλές διαδρομές, μια μικρή εκτός δρόμου πίστα, μια διαδρομή με βράχους και πίστα rallycross. Έχει φιλοξενηθεί αγώνες του αμερικάνικου πρωταθλήματος Le Mans (ALMS), το Pirelli World Challenge, το πρωτάθλημα Lucas Oil Off Road Racing, το NASCAR K & N Pro Series West, αγώνα του American Historic Racing Motorcycle Association και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Η πίστα λειτουργούσε με σύμβαση μίσθωσης μεταξύ της οικογένειας Miller, η οποία την κατασκεύασε και της κομητείας Tooele, η οποία την κατείχε. Μετά τη λήξη της δεκαετούς μίσθωσης το 2015, η οικογένεια δεν ανανέωσε το μισθωτήριο, οπότε η πίστα πέρασε στην ευθύνη της κομητείας. Η πίστα απέχει περίπου 30 λεπτά από το Salt Lake City, με την Geely να έχει στην κατοχή της και το κινέζικο πρωτάθλημα Formula 4 της FIA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...