Ιδέες για αλλαγές στη διάρθρωση των αγώνων της Φόρμουλα 1 φέρνει ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα όπως έχει διαμορφωθεί είναι αρκετά προβλέψιμό και… βαρετό! Ο ίδιος θυμάται πως όταν ήταν μικρός και παρακολουθούσε αγώνες στην τηλεόραση, υπήρχαν πίστες στις οποίες τον έπαιρνε ο ύπνος αμέσως μετά την έναρξη.

Ο Χάμιλτον δηλώνει πως «Τα πράγματα πρέπει να είναι πιο δυναμικά», εντοπίζοντας το πρόβλημα στην επανάληψη των ίδιων αγώνων, με την ίδια διάρθρωση, τις ίδιες σχεδόν ημέρες κάθε χρόνο και προτείνει να ενταχθούν κάποια Super Weekend (Σούπερ Σαββατοκύριακα) σε ορισμένες πίστες, οι οποίες είναι πιο στάνταρ και έχουν λιγότερο ενδιαφέρον. Κι ενώ η F1 εξετάζει πιθανές αλλαγές που αφορούν τις θέσεις των μονοθεσίων κατά την εκκίνηση, ώστε να την κάνουν πιο θεαματική, ο Άγγλος οδηγός αντιπροτείνει πιο δραστικές λύσεις, όπως αντίστροφη εκκίνηση. Με λίγα λόγια, ο ταχύτερος να ξεκινά τελευταίος. Πάντως το πρόγραμμα αγώνων για το 2019 έχει ήδη ανακοινωθεί και μένει να δούμε αν και ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν τελικά στη νέα σεζόν.

Όσο για το Χάμιλτον, μπορεί να μη κατάφερε να κερδίσει στο φετινό Γκραν Πρι του Μεξικό, ωστόσο πανηγύρισε την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος Φόρμουλα 1. O Χάμιλτον γίνεται ο 3ος οδηγός στην ιστορία που έχει κερδίσει 5 πρωταθλήματα F1, μετά το Σουμάχερ (7) και το Χουάν Μανουέλ Φάντζιο (5).

Ο Άγγλος οδηγός βρίσκεται τα τρία τελευταία χρόνια στο τιμόνι της Mercedes. Φέτος στο Γκραν Πρι του Μ ξικό «σφράγισε» τον 5o τίτλο του, αφού έχει κατακτήσει ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 τις χρονιές 2008, 2014, 2015 και 2017. Παρότι νικητής του αγώνα στέφθηκε ο Φερστάπεν, ο Χάμιλτον ήταν αυτός που γιόρτασε πραγματικά. Τερματίζοντας 4ος πίσω από τους Φέτελ και Ραϊκόνεν, βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας απόσταση ασφαλείας. Στους 2 αγώνες που απομένουν πλέον για τη λήξη της χρονιάς, δεν υπάρχει περιθώριο για καθοριστικές ανατροπές, οπότε ο Χάμιλτον είναι ουσιαστικά ο Πρωταθλητής του 2018!